Bake Rice with Champignon Mushroom
Ingredients
350 grams rice(I use parboiled)
600g Champignon Mushroom
2 large shallots
5 cloves of garlic (20 g)
200 grams Shrimp
20ml. olive oil
120g Oil from frying shrimp head
650ml of water
Salt
Pepper
sugar
- Bake in preheated oven at 220°C, top and bottom mode. Bake for about 35 minutes or until the rice is completely cooked.
ขั้นตอนการทำ | Instructions
ข้าวอบแชมปิญอง
วัตถุดิบที่ใช้
ข้าวสาร 350 กรัม (เราใช้ข้าวพาร์บอยล์นะคะ)
เห็ดแชมปิญอง 600 กรัม (ต้มสุก)
หอมแดงใหญ่ 2 หัว
กระเทียม 5 กลีบ(20 กรัม)
กุ้งสด 200 กรัม
น้ำมันมะกอก 20 มล.
น้ำมันจากการทอดหัวกุ้ง 120 กรัม
น้ำ 650 มล.
เกลือ
พริกไทย
น้ำตาล
- อบในเตาอบที่อุ่นไว้แล้วที่อุณหภูมิ 220°C ใช้โหมดไฟบน-ล่าง เวลาที่ใช้ในการอบประมาณ 35 นาทีหรือจนกว่าข้าวจะสุก
No comments:
Post a Comment