Banana & Chocolate Muffins
Ingredients for 24 cups
4 large banana, very ripe (882g with peel)
150g Greek yogurt
1/2 tsp. Baking soda
1 tbsp. Lemon juice
185g sugar
4 large eggs
1/8 tsp. Salt
1 tsp. Vanilla powder
165ml. Vegetable oil
440g. Cake flour
1 tsp. Baking powder
25g cocoa powder
15g sugar
50ml. Hot water
Baked in preheated oven at 180 degrees Celsius, top and bottom mode. Bake for about 22 minutes.
ขั้นตอนการทำ | Instructions
มัฟฟินกล้วยหอม & ช็อกโกแลต
กล้วย 4 ลูกใหญ่(สุกงอม) (882 กรัม ชั่งพร้อมเปลือก)
โยเกิร์ตกรีก 150 กรัม
เบคกิ้งโซดา 1/2 ช้อนชา
น้ำมะนาว 1 ชต.
น้ำตาลทราย 185 กรัม
ไข่(ใหญ่) 4 ฟอง
เกลือ 1/8 ช้อนชา
ผงวานิลลา 1 ช้อนชา
น้ำมันพืช 165 มล.
แป้งเค้ก 440 กรัม
ผงฟู 1 ช้อนชา
ผงโกโก้ 25 กรัม
น้ำตาล 15 กรัม
น้ำร้อน 50 มล.
อบในเตาอบที่อุ่นไว้แล้วที่อุณหภูมิ 180 องศาเซลเซียส โหมดไฟบน-ล่าง นำเข้าอบประมาณ 22 นาที
No comments:
Post a Comment