Saturday, March 27, 2021

Banana & Chocolate Muffins | มัฟฟินช็อกโกแล็ต & กล้วยหอม

 







Banana & Chocolate Muffins


Ingredients for 24 cups


4 large banana, very ripe (882g with peel) 

150g Greek yogurt 

1/2 tsp. Baking soda 

1 tbsp. Lemon juice 


185g  sugar 

4 large eggs 

1/8 tsp. Salt 


1 tsp. Vanilla powder 

165ml. Vegetable oil 


440g. Cake flour 

1 tsp. Baking powder 


25g cocoa powder

15g sugar 

50ml. Hot water 



Baked in preheated oven at 180 degrees Celsius, top and bottom mode. Bake for about 22 minutes. 





ขั้นตอนการทำ | Instructions








มัฟฟินกล้วยหอม & ช็อกโกแลต


วัตถุดิบที่ใช้ สำหรับ 24 ถ้วย


กล้วย 4 ลูกใหญ่(สุกงอม) (882 กรัม ชั่งพร้อมเปลือก)

โยเกิร์ตกรีก 150 กรัม

เบคกิ้งโซดา 1/2 ช้อนชา

น้ำมะนาว 1 ชต. 


น้ำตาลทราย 185 กรัม

ไข่(ใหญ่) 4 ฟอง

เกลือ  1/8 ช้อนชา


ผงวานิลลา 1 ช้อนชา 

น้ำมันพืช 165 มล. 


แป้งเค้ก 440 กรัม

ผงฟู 1 ช้อนชา 


ผงโกโก้ 25 กรัม

น้ำตาล 15 กรัม

น้ำร้อน 50 มล. 


อบในเตาอบที่อุ่นไว้แล้วที่อุณหภูมิ 180 องศาเซลเซียส โหมดไฟบน-ล่าง นำเข้าอบประมาณ 22 นาที 














No comments:

Post a Comment

Ταιλανδικό Noodle ρυζιού τηγανητό | Thai stir-fried Rice Noodles (Soft&Sticky) | ผัดหมี่แบบโบราณ เส้นเหนียวนุ่ม (แบบแม่ทำให้กิน)

  Ταιλανδικό Noodle ρυζιού τηγανητό  (μαλακό και κολλώδες) Συστατικά 2-3 κουταλιές της σούπας. ελαιόλαδο 2 αυγά + αλάτι + πιπέρι 2 σκελίδες ...