Ρυζόγαλο | Rizogalo | Greek Rice Pudding
(Home made)
Νηστεύετε και δεν μπορείτε να απολαύσετε το αγαπημένο σας ριζόγαλο;
Κι όμως, δεν είναι καθόλου έτσι.
Ακολουθήστε τη συνταγή μου και δε θα στερηθείτε ποτέ ξανά το αγαπημένο σας έδεσμα.
Νηστίσιμο Ριζόγαλο
Το ρυζόγαλο με κρέμα ινδικής καρύδας, δεν είναι μόνο νόστιμο και νηστίσιμο, αλλά και απολύτως υγιεινό. Συστήνεται επίσης για άτομα με πρόβλημα στη λακτόζη και γενικότερα στα γαλακτοκομικά.
Όσο για τη γεύση του;
Δε θα πιστεύετε το στόμα σας ! Πεντανόστιμο !!!
Ingredients
part 1
200g Carolina rice
260g white sugar
1 stick cinnamon
1/8 tsp. salt
400ml. Coconut cream
400ml. Coconut milk
900 + 600 + 250 ml. Water
Part 2
20g. Cornstarch + 100ml. Water
1 tsp. vanilla extract
ขั้นตอนการทำ | Instructions
กรีก พุดดิ้งข้าว | พุดดิ้งข้าวสไตล์คนกรีก สูตรเจ
รสชาติหวานน้อยสำหรับคนกรีก แต่สำหรับเราหวานค่ะ ต้องลดน้ำตาลลงสัก 20 กรัม ถ้าอยากได้กลิ่นและรสชาติของกะทิไม่ต้องใส่ วานิลลานะคะ สูตรนี้ถูกใจทั้งพ่อบ้านและคุณพ่อสามีเป็นอย่างมากค่ะ มีขอเพิ่มด้วย เพื่อนๆ ลองทำดูนะคะ อร่อยได้ง่ายๆ แถมถูกใจ และเอาใจคนรอบตัวเราในช่วงถือศีลอด ได้ดีเลยค่ะ ❤
วัตถุดิบที่ใช้
ส่วนที่ 1
ข้าวแคโรไลนา 200 กรัม
น้ำตาลทรายขาว 260 กรัม
อบเชย 1 แท่ง
เกลือ 1/8 ช้อนชา
หัวกะทิ 400 มล.
น้ำกะทิ 400 มล.
น้ำ 900 + 600 + 250 มล.
ส่วนที่ 2
แป้งข้าวโพด 20 กรัม + น้ำ 100 มล.
สารสกัดจากวานิลา 1 ชช.
No comments:
Post a Comment