Crispy on the outside & soft on the inside
Baguette | French Bread
Ingredients
Yeast mixture
Sugar 1 tbsp.
Warm water 200ml. +-
All purpose flour 2 tbsp. (protein 12g )
Yeast 4 g.
- Let activate the yeast for about 20 minutes
Dough mixture
All purpose flour 300g
Salt 1 tsp.
Olive oil 1 tbsp.
- Rest the dough for 1 hour, or until the dough has doubled in size.
- Divide the dough into two parts. (about 252g for each dough)
- Rest the dough in the second time for about 40 minutes
- Pour hot water into a heat resistant container. Then put it on the bottom of the oven. While warming up the oven.
- Bake in preheated oven at 200 degrees Celsius, top-bottom mode. Baked for about 27 minutes.
ขั้นตอนการทำ | Instructions
บาแก็ต | ขนมปังฝรั่งเศส
กรอบนอกนุ่มใน ขอบอกว่าสูตรนี้ต้องลองให้ได้ค่ะ
วัตถุดิบที่ใช้
ส่วนผสมยีสต์
น้ำตาล 1 ช้อนโต๊ะ
น้ำอุ่น 200 มล. +-
แป้งสาลีอเนกประสงค์ 2 ช้อนโต๊ะ(โปรตีน12กรัม)
ยีสต์ 4 กรัม
- เปิดการใช้งานยีสต์รอประมาณ 20 นาที
ส่วนผสมแป้งโดว์
แป้งสาลีอเนกประสงค์ 300 กรัม
เกลือ 1 ช้อนชา
น้ำมันมะกอก 1 ช้อนโต๊ะ
- พักแป้งครั้งที่หนึ่งใช้เวลาประมาณ 1 ชม. หรือจนกว่าแป้งโดว์จะฟูใหญ่ขึ้นเป็นสองเท่านะคะ
- แบ่งแป้งโดว์ออกเป็นสองส่วน (252กรัม ต่อชิ้น)
- พักแป้งครั้งที่สอง 40 นาที
- วอร์มเตาอบ ก่อนเอาขนมปังเข้าอบสัก 10-15 นาที นะคะ
- เทน้ำร้อนลงในภาชนะกันความร้อน จากนั้นนำไปตั้งไว้ที่พื้นของเตาอบ ใส่ตอนวอร์มเตาเลยนะคะ
- อบในเตาอบที่อุ่นไว้แล้วที่อุณหภูมิ 200 องศาเซลเซียส ใช้โหมดไฟบน - ล่าง เวลาที่ใช้ในการอบประมาณ 27 นาที
No comments:
Post a Comment