Butter Cake | Vanilla & Chocolate Cake
Ingredients
250g unsalted butter
1/2tsp. Salt
200g sugar
4 (large) eggs
1tsp. Vanilla extract
120ml fresh milk
250g cake flour
1tsp. Baking powder
30g cocoa powder
45 ml. hot water
1+1/2 tbsp sugar
- 40ml of fresh milk(3.6%) in the vanilla mixture
- Baking loaf pan size 10x30x8.5cm.
Instructions
1. Beat the butter, salt and sugar until fluffy. Until the butter has lighter color.
2. Gradually add eggs and vanilla extract. Beat until the mixture is incorporated.
3. Pour fresh milk into the bowl and again beat until the ingredients are combined.
4. Mix and sift the cake flour and baking powder together, then gradually divide into the wet mixture. Until the ingredients are well combined, set aside.
5. Mix cocoa powder, sugar and hot water until incorporate.
6. Divide the mixture into two bowls.
7. Mix 40ml of fresh milk in the vanilla mixture. And mix cocoa in a separate bowl.
8. Pour the chocolate mixture into the loaf pan, followed by the vanilla mixture Or will do it alternately depending on you.
9. Put in the preheated oven at 170°C,(top, and bottom) Baking time is about 55 minutes.
ขั้นตอนการทำ | Instructions
บัตเตอร์เค้ก | วานิลลาและช็อกโกแลตเค้ก
วัตถุดิบที่ใช้
เนยจืด 250 กรัม
เกลือ 1/2 ช้อนชา
น้ำตาล 200 กรัม
ไข่ 4 ฟอง (ขนาดใหญ่)
สารสกัดจากวานิลลา 1 ช้อนชา
นมสด 120 มล.
แป้งเค้ก 250 กรัม
ผงฟู 1 ช้อนชา
ผงโกโก้ 30 กรัม
น้ำร้อน 45 มล.
น้ำตาล 1+1/2 ช้อนโต๊ะ
- นมสด(3.6%) 40 มล.ในส่วนผสมของโถวานิลลาที่แยกแล้ว
- ถาดอบขนมขนาด 10x30x8.5 ซม.
ขั้นตอนการทำ
1. ตีเนย เกลือ และน้ำตาลจนขึ้นฟู จนเนยมีสีที่จางลง
2. ทยอยใส่ไข่ และสารสกัดวานิลลา ตีจนส่วนผสมดูฟูๆ เข้าเป็นเนื้อเดียวกัน
3. เทนมสดใส่ แล้วตีจนส่วนผสมเข้ากัน อีกรอบ
4. ผสม และร่อน แป้งเค้กและผงฟู เข้าด้วยกัน จากนั้นให้ทยอยแบ่งใส่ส่วนผสมเปียก จนส่วนผสมเข้ากันดี พักไว้
5. ผสมผงโกโก้ น้ำตาล และน้ำร้อนให้เข้าเป็นเนื้อเดียวกัน พักไว้
6. แบ่งส่วนผสมออกเป็นสองส่วน
7. ผสมนมสด 40 มล. ในส่วนผสมของวานิลลา และผสมโกโก้ในอีกส่วนที่แยกไว้แล้ว
8. ให้เทส่วนผสมช็อกโกแลตลง แล้วตามด้วยส่วนผสมวานิลลา หรือจะทำสลับกันก็แล้วแต่ค่ะ
9. เอาเข้าอบในเตาอบที่อุ่นไว้แล้วที่อุณหภูมิ 170°C เวลาที่ใช้ในการอบประมาณ 55 นาทีค่ะ
No comments:
Post a Comment