Friday, July 10, 2020

Αρνί στο φούρνο | Greek Roasted Lamb | อบเนื้อแกะ แบบคนกรีก








Αρνί στο φούρνο

Greek Roasted Lamb




Ingredients served for 4-6


2kg.  Lamb, I used the leg part
10 (65g) cloves of garlic, minced 
1 tbsp. Salt, or more if needed 
1 tsp. Black pepper
1/2 tbsp. Oregano
1 tsp. Scarlet pepper
1 tsp. Paprika
1/2 tsp. Sugar
30 ml. Olive oil
400ml. White wine, divide to two
1(120g) onion, slice chopped
4 spring rosemary
3 dried bay leaves





Instructions


1. Preheat the oven to 220°C top and bottom.

2. In a small bowl, pour in the minced garlic, salt, pepper, oregano, scarlet pepper, paprika, sugar, olive oil, and white wine. Mix well together.

3. Use a fork or a small knife make incisions (About 40-50) all over the Lamb, most on top.

4. Pour over the garlic sauce (keep some for other side) use your hands rub all over, and roast for 40 minutes, or until it turns to a very nice brown color.

5. Once it gets ready on one side, then removed from the oven and turn the lamb upside down. Pour over the remaining garlic sauce. Turn down the temperature to 190°C Put back in the oven for about 50 minutes. Or until golden brown.

6. Removed from the oven and then again upside down and roast again for 40 minutes or until the meat is tender. Then ENJOY!!





If any questions please feel free to leave comments at the below ♥️♥️







ขั้นตอนการทำ | Instructions












อบแกะ แบบคนกรีก




วัตถุดิบที่ใช้ สำหรับ 4-6 ที่


เนื้อแกะ 2 กก. เราใช้ส่วนขาค่ะ
กระเทียม 10 กลีบ (65 กรัม)
เกลือ 1 ชต. หรือเพิ่มตามต้องการ
พริกไทยดำ 1 ชช.
ออริกาโน่ 1/2 ชต.
พริกไทยแดง 1 ชช.
ปาปริก้า 1 ชช.
น้ำตาล 1/2 ชช.
น้ำมันมะกอก 30 มล.
ไวน์ขาว 400 กรัม แบ่งใส่ 2 ครั้ง
หัวหอม 1 (120 กรัม)
โรสแมรี่สด  4 ยอด
ใบกระวานแห้ง 3 ใบ





ขั้นตอนการทำ


1. เปิดเตาอบอุ่นไว้ที่อุณหภูมิ 220 ° C ไฟบน-ล่าง

2. ใช้ชามเล็ก ใส่กระเทียมบด หรือขูดเล็ก ตามด้วย เกลือ พริกไทยดำ ออริกาโน่  พริกไทยแดง ปาปริก้า น้ำตาล น้ำมันมะกอกและไวน์ขาว  คนผสมให้เข้ากัน

3. ใช้ส้อมหรือมีดขนาดเล็ก จิ้มให้ทั่วชิ้นแกะ(ประมาณ 40-50 ครั้ง)

4. เทส่วนผสมของกระเทียมลง (เหลือไว้ใส่อีกด้านด้วยนะคะ) ใช้มือผสมให้เข้ากัน และเอาอบประมาณ 40 นาทีหรือจนกว่าชิ้นแกะจะสุกออกสีน้ำตาลหน่อยๆ

5. เมื่อด้านบนสุกได้ที่แล้ว เอาออกจากเตาอบแล้วกลับแกะอีกด้าน  เทราดซอสกระเทียมส่วนที่เหลือ  ลดอุณหภูมิเป็น 190 ° C ใส่กลับเข้าไปในเตาอบประมาณ 50 นาที  หรือจนกว่าเนื้อแกะจะสุก

6. นำออกจากเตาแล้วกลับด้านอีกครั้ง เข้าอบอีก 40 นาทีหรือจนกว่าเนื้อจะนุ่ม ... จะเสิร์ฟกับข้าวสวยร้อนๆ แบบไทยๆ เรา หรือมันฝรังอบแบบสไตล์คนกรีก ก็อร่อยเหลือหลายคร้า


















No comments:

Post a Comment

Ταιλανδικό Noodle ρυζιού τηγανητό | Thai stir-fried Rice Noodles (Soft&Sticky) | ผัดหมี่แบบโบราณ เส้นเหนียวนุ่ม (แบบแม่ทำให้กิน)

  Ταιλανδικό Noodle ρυζιού τηγανητό  (μαλακό και κολλώδες) Συστατικά 2-3 κουταλιές της σούπας. ελαιόλαδο 2 αυγά + αλάτι + πιπέρι 2 σκελίδες ...