ΣαγανακιSaganaki
Time - 10 minutes
Preparation - 4 minutesCooking - 6 minutes
Ingredients (serves for 2)
2(265g) pieces Kasseri/semi-hard
40g of all purpose flour
150ml water for dip
Oil for fry
Half of lemon for serving
Instructions
1. Dip the slice of cheese in the water, then the flour, shake to remove excess.
2. Heat up the oil on medium, once the oil ready. Place the cheese in the pan and fry on both sides until golden.
3. Remove from the pan. Place on paper towels.
4. On the dish, squeeze some lemon over it, and serve as right away.
Instructions/ขั้นตอนการทำ
ซ่ะกาน๊ากิ (ชีสทอด)
เวลารวม: 10 นาที
เวลาเตรียม: 4 นาที
เวลาปรุง: 6 นาที
ส่วนผสม(สำหรับ 2 ท่าน)
ชีสคัสเส่ะริ/ กึ่งแข็ง 265 กรัม
แป้งสาลีอเนกประสงค์ 40 กรัม
น้ำเย็นหรือปกติสำหรับชุบเปียก
น้ำมันสำหรับทอด
มะนาวครึ่งซีก
ขั้นตอนการทำ
1. ชุบแผ่นชีสในน้ำ ตามด้วยชุบต่อในแป้ง สลัดเบาๆ เพื่อให้แป้งส่วนเกินหลุด
2. เทน้ำมันใส่กระทะเปิดไฟร้อนกลางๆ เมื่อน้ำมันร้อนได้ที่ก็ค่อยๆวางชีสลงทีละชิ้นค่ะทอดทั้งสองข้างจนเป็นสีเหลืองทองค่ะ
3. เมื่อชีสสุกเป็นสีเหลืองอร่ามดีแล้วเอาออก และซับด้วยกระดาษซับมันหรือกระดาษที่ใช้ในห้องครัว
4. บีบมะนาวใส่ จัดเสิร์ฟเป็นแบบร้อนๆ ชีสยืดๆๆๆๆๆ อร่อยอย่าบอกใครเลยค่ะ
เพื่อนๆ คะ ถ้ามีข้อสงสัยฝากคำถามไว้ด้านล่างเลยนะคะ
Dear friends, if you have any questions please leave me comments at the below.
No comments:
Post a Comment