Thursday, August 1, 2019

Ρυζογαλο | Greek Rizogalo Pudding | รีโซ่กาโล | พุดดิ้งข้าว











Ρυζογαλο Greek 

Rizogalo Pudding


Time: 50 minutes (Non-stick Pot)

Preparation: 10 minutes
Cooking - 40 minutes

Ingredients (Servers for 7)


Step 1

150g Carolina rice (rinse a couple times)
200g Sugar
700ml Milk
150ml Condensed milk full fat (7.5%)
500ml Water
A pinch of salt( 1/16 tsp)
1 Stick of Cinnamon

Step 2

70g of Corn starch
150ml of Milk
2 taps of vanilla extract

Step 3

Ground cinnamon(for sprinkle on top)

Instructions


1. In a medium pot, add rice, sugar, milk, condensed milk, water, salt, and a stick of cinnamon.


2. Place the pot on medium heat, stir well together, bring to a boil and reduce the heat to low. Stirring constantly (It's very important to stir continuously to avoid burning or sticking from the bottom). Cook for 15-20 minutes until the rice start to peel.


3. Mix well together corn starch and milk, pour into the pot, and continue stirring until pudding looks thicken, then add vanilla extract. Stir until  combined, cover with the lid for 10-15 minutes or until pudding has reduced the temperature.


4. Scoop in the cups / containers, sprinkle with cinnamon, put the covers, then keeps in refrigerator.


5. We usually serve when its cool but depends on what you like. Enjoy ❤



Instructions/ขั้นตอนการทำ







รีโซ่กาโล / พุดดิ้งข้าว


เวลาที่ใช้รวม: 50 นาที (หม้อเคลือบ)

เวลาเตรียม: 10 นาที
เวลาทำ: 40 นาที


วัตถุดิบ (เสิร์ฟ 7 ที่)



ส่วนที่ 1

ข้าวคาโรไลน่า 150 กรัม (ล้าง 2-3 น้ำ) 
น้ำตาล 200 กรัม (เพิ่มหรือลดได้ตามความชอบค่ะ)
นมสด 700 มล.
นมข้นจืด 150 มล. (ไขมันอิ่มตัว 7.5%)
น้ำสะอาด 500 มล.
เกลือหยิบมือ (1/16 ชช.)
อบเชย 1 แท่ง


ส่วนที่ 2

แป้งข้าวโพด 70 กรัม
นมสด 150 มล.
กลิ่นวานิลลา 2 ชช.


ส่วนที่ 3

อบเชยผง สำหรับโรยหน้า



ขั้นตอนการทำ


1. ใช้หม้อขนาดกลาง ใส่ ข้าว น้ำตาล นมสด นมข้นจืด น้ำ เกลือ และ อบเชยแท่ง


2. ตั้งหม้อเปิดไฟความร้อนกลางๆ กวนให้เข้ากันจนน้ำตาลละลาย พอเดือดให้ลดไฟต่ำ ระหว่างนี้ให้กวนบ่อยๆ นะคะ เดี๋ยวจะติด หรือไหม้ที่ก้นหม้อได้ค่ะ กวนจนข้าวสุก ประมาณ 15-20 นาทีค่ะ


3. ผสมนมสดและแป้งข้าวโพดจนเข้ากัน แล้วค่อยๆเทใส่หม้อพุดดิ้งจนหมดค่ะ และกวนไปเรื่อยจนพุดดิ้งเริ่มหนืดได้ที่ ให้เติมกลิ่นวานิลลา คนจนส่วนผสมเข้ากัน ปิดไฟ ปิดฝาหม้อ พัก 10-15 นาที หรือจนกว่าขนมพุดดิ้งจะเย็นลง


4. เมื่อขนมเย็นตัวลงพออุ่นๆ แล้วก็ตักใส่ภาชนะหรือถ้วยที่เตรียมไว้ โรยหน้าด้วยผงอบเชยนิดหน่อย ปิดฝาแช่ตู้เย็น หรือจะทานตอนอุ่นๆก็อร่อยไปอีกแบบค่ะ


5. ส่วนมากคนกรีกจะชอบทานแบบเย็น แต่ก็แล้วแต่ความชอบของแต่ละคนด้วยนะค




หมายเหตุ​:   


1. ถ้าใช้หม้อแบบไม่เคลือบ​ ต้องคน/กวนเกือบ​ตลอด​เลย​นะ​คะ​ไม่งั้นล่ะก็งานนี้รับรองไหม้ก้นหม้อแน่นอนจ้า​😂

2. ต้องรอให้ข้าวสุก​ สุกจริงๆนะคะ​ก่อนเติมแป้ง​ข้าวโพด​

3. ถ้าต้องการให้เนื้อพุดดิ้งนุ่มนิ่มแบบที่ขายตามซุปเปอร์​มาเก็ต​ ​ก็ลดข้าวลงนะคะ(เราทำตามแบบที่แฟนชอบค่ะ)​ ❤️

สูตรนี้​ความหวาน​จะกลางๆค่ะ​ ถ้าชอบ​หวานมากก็เพิ่มน้ำตาล​-ถ้า​ชอบ​หวานน้อยก็ลดลงได้ตามชอบเลยค่ะ​ ส่วนฟิลลิ่ง​ก็จะได้เนื้อพุดดิ้งข้าวแบบเต็ม​ๆคำเลยค่ะ​สำหรับ​ใครที่ชอบข้าวน้อยก็ลดลงได้ค่ะก็ต้อง​เติมแป้ง​ข้าวโพด​เพิ่มนะคะ​ เพราะข้าวคาโรไลน่าจะให้ความหนืด(คงอยู่​ตัว)​ของเนื้อพุดดิ้ง​ค่ะ​                                                                                                                                    ถ้าเพื่อนๆ มีข้อสงสัยขั้นตอนไหนก็รบกวนฝากคอมเม้นท์ไว้ด้านล่างเลยนะคะ

ขอบคุณมากๆค่ะ








ΕΛΛΗΝΙΚΑ


ΡΥΖΟΓΑΛΟ


Χρόνος: 50 λεπτά (μη κολλητικό δοχείο)

Προετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα - 40 λεπτά

Συστατικά ( για 7 άτομα )



Βήμα 1

150 γρ. ρύζι Καρολίνα (ξεπλύνετε μερικές φορές)

200 γρ. ζάχαρη

700 ml γάλα

150 ml συμπυκνωμένου γάλακτος πλήρους λίπους (7,5%)

500 ml νερού

Μια πρέζα αλατιού (1/16 κουταλάκι σούπας)

1 ραβδί της κανέλας



Βήμα 2

70 γραμ. αμύλου καλαμποκιού (νισιστέ - κορν φλαουερ)

150 ml γάλακτος

2 σταγόνες από εκχύλισμα βανίλιας



Βήμα 3

Σκόνη κανέλα (για πασπαλίζουμε στην κορυφή)




Οδηγίες


1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα, προσθέστε ρύζι, ζάχαρη, γάλα, συμπυκνωμένο γάλα, νερό, αλάτι και ένα ραβδί κανέλας.


2. Τοποθετήστε το δοχείο σε μέτρια φωτιά, ανακατέψτε καλά, βράστε και χαμηλώστε τη θερμότητα. Συνεχής ανάδευση (Είναι πολύ σημαντικό να ανακατεύετε συνεχώς για να αποφύγετε την καύση ή το κόλλημα από τον πυθμένα). Μαγειρέψτε για 15-20 λεπτά μέχρι να αρχίσει να ξεφλουδίζει το ρύζι.


3. Ανακατεύουμε καλά το άμυλο αραβοσίτου και το γάλα, ρίχνουμε στο δοχείο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι το μίγμα να φαίνεται παχύρευστο, στη συνέχεια προσθέστε εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστεί, καλύψτε με το καπάκι για 10-15 λεπτά ή έως ότου μειωθεί η θερμοκρασία.


4. Γεμίστε τα μπολάκια σας / δοχεία, πασπαλίζετε μετά με κανέλα, βάζετε τα καλύμματα και στη συνέχεια τα κρατάτε στο ψυγείο.


5. Συνήθως είναι καλύτερο όταν είναι δροσερό αλλά εξαρτάται από τα γούστα. Απολαύστε το.















No comments:

Post a Comment

Ταιλανδικό Noodle ρυζιού τηγανητό | Thai stir-fried Rice Noodles (Soft&Sticky) | ผัดหมี่แบบโบราณ เส้นเหนียวนุ่ม (แบบแม่ทำให้กิน)

  Ταιλανδικό Noodle ρυζιού τηγανητό  (μαλακό και κολλώδες) Συστατικά 2-3 κουταλιές της σούπας. ελαιόλαδο 2 αυγά + αλάτι + πιπέρι 2 σκελίδες ...