Greek Stewed Octopus in tomato sauce and Pasta
Ingredients
1 fresh/ or frozen octopus 2 kg.
2 large onions 450g.
100ml. Olive oil
2 bay leaves
400g tomatoes chopped (a tin)
70ml. Red wine
230g pasta
1 tbsp salt or more if needed
1 tsp pepper
600ml + 700ml. Water
Instructions
1. Place the octopus in a boiling water, and let it simmer for about 20 minutes. Then removed, rians the water, cut into small pieces and set aside.
2. In the pressure pot, turn on medium heat. Pour in the olive oil, and onions chopped. Staute until saft, then add octopus, and all ingredients (except the pasta) The red wine at the last, wait for a few minutes and close the pressure pot, lower the heat, and let it simmer for about 40 minutes.
3. Released the pressure from pot and check the octopus we need it to be soft and tender. Then add pasta put more water if needed. Stirring until pasta is completely cook. And Enjoy!!
Instructions | ขั้นตอนการทำ
สตูว์หมึกใส่พาสต้าแบบคนกรีก
ส่วนผสม
ปลาหมึกสด/หรือแช่แข็ง 1 ตัว 2 กก.
หอมใหญ่ 2 หัว 450 กรัม
น้ำมันมะกอก 100 มล.
ใบกระวาน 2 ใบ
มะเขือเทศหั่นเล็ก 400 กรัม (กระป๋อง)
ไวน์แดง 70มล.
พาสต้า 230 กรัม
เกลือ 1 ช้อนโต๊ะ หรือเพิ่มตามต้องการ
พริกไทย 1 ช้อนชา
น้ำ 600มล. + 700มล.
ขั้นตอนการทำ
1. ใส่ปลาหมึกลงในน้ำเดือด ต้มประมาณ 20 นาที นำออกมาล้างน้ำให้สะอาด หั่นเป็นชิ้นเล็กๆ พักไว้
2. เปิดไฟกลางในหม้อแรงดัน เทน้ำมันมะกอกและหัวหอมสับ ผัดจนหอม จากนั้นใส่ปลาหมึกและส่วนผสมทั้งหมด (ยกเว้นพาสต้า) ไวน์แดงสุดท้าย รอสักครู่แล้วปิดหม้อแรงดัน ลดความร้อน และปล่อยให้เคี่ยวประมาณ 40 นาที
3. คลายแรงดันออกจากหม้อ แล้วตรวจดูว่าปลาหมึกเรานุ่มหรือยัง ถ้าหมึกนุ่มได้ที่แล้ว ให้เติมพาสต้า ใส่น้ำเพิ่มถ้าจำเป็น คนจนพาสต้าสุก และก็ตักเสิร์ฟได้เลยค่ะ
No comments:
Post a Comment