Monday, February 15, 2021

Roll Cake with Chocolate Cream | เค้กโรล ไส้ครีมช็อกโกแลต

 






Roll Cake with Chocolate Cream

 
Ingredients 

3 egg yolks 
100g sugar 
1/4 tsp. Salt
1 tsp. Vanilla extract 

60ml vegetable oil 
60ml. Fresh milk 

3 egg whites
80g sugar

130g all purpose flour
1 tsp baking powder 



Instructions


1. Separate the whites from the yolks.

2. Mix salt, sugar, vanilla into the yolks, beat or stir until the yolk mixture has lighten color. Then add Vegetable oil and fresh milk Stir until the ingredients are fully incorporated.

3. Sift the flour and baking powder. Mix well Then gradually add into the wet mixture and set aside.

4. Beat the egg whites and gradually add the sugar, divide them 2-3 times, beat until the egg whites set soft peaks (as the video clip below)

5. Pour the egg white mixture into the flour mixture and gradually mix together until combined, divide 2-3 times.

6. Pour into the prepared baking tray (35x25 cm.) and place in the preheated oven at 180℃, bake for about 13 minutes.




For Chocolate Cream

Step1.

125g dark chocolate 70%
60g sugar
25g butter 
35ml. Whipping cream 


Step2.

300ml. Whipping cream
45g icing sugar 
1 tsp. Vanilla extract 


Caramel (optionally)


Instructions

1. Turn the flame on medium heat, put water in a small pot (1/5), wait until the water boil.

2. Pour dark chocolate, sugar, butter and whipping cream into a bowl, and put the bowl on top of the pot.

3. Slowly stir until all ingredients melted, and combined. Then turn off the heat, and let it cool.








ขั้นตอนการทำ | Instructions












เค้กโรล ไส้ครีมช็อกโกแลต


วัตถุดิบที่ใช้

ไข่แดง 3 ฟอง
น้ำตาล 100 กรัม
เกลือ 1/4 ชช.
สารสกัดจากวานิลลา 1 ชช.

น้ำมันพืช 60 มล.
นมสด 60 มล. 

ไข่ขาว 3 ฟอง 
น้ำตาล 80 กรัม

แป้งอเนกประสงค์ 130 กรัม
ผงฟู 1 ชช.



ขั้นตอนการทำ


1. แยกไข่ขาวออกจากไข่แดง 

2. ผสมเกลือ น้ำตาล วานิลลา ลงในไข่แดง ตี หรือคน จนส่วนผสมไข่แดงมีสีจางลง จากนั้นให้เติม น้ำมันพืชและนมสด คนจนส่วนผสมเข้าเป็นเนื้อเดียวกัน

3. ร่อนแป้งและผงฟู ผสมให้เข้ากัน จากนั้นให้ทยอยใส่ลงในส่วนผสมข้อที่สอง และพักไว้

4. ตีไข่ขาว และทยอยใส่น้ำตาล แบ่งใส่ 2-3 ครั้ง ตีจนไข่ขาวตั้งยอดอ่อน (ตามคลิป)

5. เทส่วนผสมไข่ขาวลงใน ส่วนผสมแป้ง และค่อยๆ คนผสมให้เข้ากัน แบ่งใส่ 2-3 ครั้ง 

6. เทลงพิมพ์ขนาด 35x25 ซม. ที่เตรียมไว้ และเอาเข้าอบในเตาอุ่นที่ไว้แล้วที่อุณหภูมิ 180℃ เวลาที่ใช้อบประมาณ 13 นาที





สำหรับไส้ช็อกโกแลต

ขั้นตอนที่ 1

ดาร์กช็อกโกแลต 70% 125 กรัม
น้ำตาล 60 กรัม
เนย 25 กรัม
วิปปิ้งครีม 35 มล. 


ขั้นตอนที่ 2

วิปปิ้งครีม 300 มล. 
น้ำตาลไอซิ่ง 45 กรัม
สารสกัดจากวานิลลา 1 ชช.

คาราเมล สำหรับราด (ตามความชอบนะคะ)



ขั้นตอนการทำ

1. เปิดไฟกลางๆ ใส่น้ำในหม้อ (1/5) รอให้น้ำเดือด 
2. เทดาร์กช็อกโกแลต น้ำตาล เนย และวิปปิ้งครีมลงในชาม หรือภาชนะ ที่จะใช้ละลายช็อกโกแลต 
3. ค่อยๆ คนจนส่วนผสมทั้งหมด ละลายเป็นเนื้อเดียวกัน  ปิดไฟ พักให้เย็น 

 













No comments:

Post a Comment

Ταιλανδικό Noodle ρυζιού τηγανητό | Thai stir-fried Rice Noodles (Soft&Sticky) | ผัดหมี่แบบโบราณ เส้นเหนียวนุ่ม (แบบแม่ทำให้กิน)

  Ταιλανδικό Noodle ρυζιού τηγανητό  (μαλακό και κολλώδες) Συστατικά 2-3 κουταλιές της σούπας. ελαιόλαδο 2 αυγά + αλάτι + πιπέρι 2 σκελίδες ...