Thursday, January 28, 2021

Μοσχαράκι στη γάστρα με κολοκυθάκια και πατάτες (κοκκινιστό) | อบซอสเนื้อใส่ซูกินี และมันฝรั่ง

 






Μοσχαράκι στη γάστρα με κολοκυθάκια και πατάτες (κοκκινιστό)


Beef with Zucchini & Potatoes


Ingredients (for 6-8 serving)


1.5 kg. Beef

4 medium potatoes

1.5 kg. small zucchini

1 large (450g)  tomatoes chopped

1 box of tomato juice (500ml.)

1 (270g) large of red onion, chopped

5 (40g) cloves of garlic, chopped

1 tbsp. of salt, and more if needs

1 tsp. of black pepper

1/2tbsp sugar 

2 Bay leaf

100ml. of olive oil

1 cinnamon stick 

100ml. Red wine 

1500ml. of water, and more if needs

Oil for fry Potatoes and Zucchini


Bake temperature 240℃ Top  and bottom 

Bake time 60-70 minutes, or until the meat is soft, and tender.


Notes;

1. Baking time is depending on the types of your oven.

2. You can also add parsley in this Greek food.




Instructions|ขั้นตอนการทำ

 










อบซอสเนื้อใส่ซูกินี และมันฝรั่ง แบบคนกรีก



วัตถุดิบที่ใช้ 


เนื้อวัว 1.5 กก.

มันฝรั่งขนาดกลาง 4 หัว หั่นชิ้นใหญ่

ผลซูกินี (ลูกเล็ก) 1.5 กก.

มะเขือเทศสับ 1 ผล 450 กรัม

น้ำมะเขือเทศเข้มข้น 1 กล่อง 500มล.

หอมแดงใหญ่สับ 1 หัว (270 กรัม)

กระเทียมสับ 5 กลีบ ( 40 กรัม)

เกลือ 1 ชต. และเพิ่มตามต้องการ

พริกไทยดำป่น 1 ชช.

น้ำตาล 1/2 ชต.

ใบกระวาน 2 ใบ

อบเชย 1 แท่ง

น้ำมันมะกอก 100 มล.

ไวน์แดง 100มล.

น้ำสะอาด 1500 มล. เพิ่มตามต้องการ

น้ำมันสำหรับทอด มันฝรั่ง และผลซูกินี


อบที่อุณหภูมิ 240℃  ไฟ บน-ล่าง

อบประมาณ 60-70 นาที หรือจนกว่าเนื้อจะนุ่มดี


หมายเหตุ;

1. เวลาที่อบขึ้นอยู่กับขนาด และรุ่นของเตาอบของแต่ละบ้านนะคะ



No comments:

Post a Comment

Ταιλανδικό Noodle ρυζιού τηγανητό | Thai stir-fried Rice Noodles (Soft&Sticky) | ผัดหมี่แบบโบราณ เส้นเหนียวนุ่ม (แบบแม่ทำให้กิน)

  Ταιλανδικό Noodle ρυζιού τηγανητό  (μαλακό και κολλώδες) Συστατικά 2-3 κουταλιές της σούπας. ελαιόλαδο 2 αυγά + αλάτι + πιπέρι 2 σκελίδες ...