Ψάρι πλακί στο φούρνο
Psari plaki sto fourno
Greek baked fish in tomatoes sauce
Ingredients
1.2 kg. Fish(Mackerel)100ml. Extra virgin olive oil
4 (35g) garlic, chopped
1 (170g) red onion, chopped
1 tbsp. tomato paste
400g canned tomatoes chopped
1 tbsp. Salt
1 tsp. Pepper
1 tsp. Sugar
1/4 tsp. Cinnamon, ground
1 tsp. Paprika
150g Spring onion
1 (150g) large bunch parsley
350ml White wine
500ml water
Instructions
1. Heat up the olive oil on medium high, add garlic chopped, red onion chopped, stirring until soften.
2. Add tomato pure, tomatoes chopped, salt, pepper, sugar, ground cinnamon, paprika, and white wine. Wait until evaporated (2-3 minutes)
3. Add spring onion chopped, fresh parsley chopped, add water. Let comes to boil, close the lid, reduce the heat to low and let it simmer for about 15-20 minutes.
4. While waiting for the sauce, let clean the fish, and season them with salt and pepper. Then lay the fish on baking tray.
5. Preheat the oven to 200 °C top and bottom.
6. Once the sauce ready, pour all over the fishes. Bake for about 50-60 minutes.
Ψάριπλακίστοφούρνο
Psari plaki sto fourno
(พสิ')ซารี เพลกิ สโต ฟรูโน่
อบปลา สไตล์คนกรีก แบบดั้งเดิม
วัตถุดิบที่ใช้
6. เมื่อซอสพร้อมแล้ว ก็เทราดให้ทั่วตัวปลา จากนั้นนำเข้าอบประมาณ 50-60 นาที เสิร์ฟคู่กับขนมปังอุ่นๆ และเฟต้าชีส พร้อมกับสลัดก็ได้อิ่มอร่อยแบบอินดี้มากๆเลยค่ะ
No comments:
Post a Comment