Friday, July 3, 2020

Spaghetti carbonara (Homemade) | สปาเก็ตตี้ คาโบนาร่า








Spaghetti Carbonara



Ingredients


350g spaghetti(no:6)
1 tbsp. Olive oil
150g bacon, chopped slice
5 (37g) cloves garlic
4 large egg yolks
1 tsp. Salt, or more if needed
1/2 tsp. Black pepper



For sprinkles

Grated parmesan
Parsley, chopped



Instructions


1. Prepare the spaghetti, according on the package. Set aside.

2. Heat up olive oil on medium, pour in the chopped bacon. Cook until becon turn to light brown. Then add the garlic, stirring just to get fragrant the garlic. 

3. Pour in the spaghetti, egg yolks string well together, then season with salt and pepper.

4. Sprinkles over the grated parmesan, and following with chopped parsley. Enjoy!!



Note ; Original Italian Carbonara does not put garlic, or parsley.







ขั้นตอนการทำ | Instructions









สปาเก็ตตี้คาร์โบนารา





วัตถุดิบที่ใช้

สปาเก็ตตี้(เบอร์ 6)  350 กรัม
น้ำมันมะกอก 1 ชต.
เบคอน 150 กรัม, หั่นชิ้นเล็ก
กระเทียม 5 กลีบ (37กรัม)
ไข่แดงขนาดใหญ่ 4 ฟอง
เกลือ 1 ชช. หรือเพิ่มตามชอบ
พริกไทยดำ 1/2 ชช.


สำหรับโรยหน้า

ชีส พาร์เมซาน ขูด
ผักชีหอมสับ



ขั้นตอนการทำ

1. ต้มสปาเก็ตตี้ตามคำแนะนำบนแพคเกจ แล้วพักไว้

2. ตั้งกระทะใส่น้ำมันมะกอก ใช้ความร้อนปานกลาง ใส่เบคอนที่หั่นไว้ ผัดจนเบคอนสุกออกเป็นสีน้ำตาลอ่อนๆ  จากนั้นใส่กระเทียมลงไปผัดให้ได้กลิ่นหอมของกระเทียม

3. เทสปาเก็ตตี้ที่ต้มเตรียมไว้ ตามด้วยไข่แดง คนให้เข้ากันแล้วปรุงรสด้วยเกลือและพริกไทย

4. โรยด้วยชีสพาร์เมซานขูด แล้วตามด้วยผักชีหอมสับ     


สูตรนี้ไม่ใช่แบบอิตาเลียนแท้ๆ นะคะ เป็นสูตรประยุกต์ที่ทำทานที่บ้านค่ะ ถ้าแบบอิตาเลียนจะไม่ใส่กระเทียมนะคะ


❤❤ ขอให้สนุกในการทำอาหารนะคะ 😊























No comments:

Post a Comment

Ταιλανδικό Noodle ρυζιού τηγανητό | Thai stir-fried Rice Noodles (Soft&Sticky) | ผัดหมี่แบบโบราณ เส้นเหนียวนุ่ม (แบบแม่ทำให้กิน)

  Ταιλανδικό Noodle ρυζιού τηγανητό  (μαλακό και κολλώδες) Συστατικά 2-3 κουταλιές της σούπας. ελαιόλαδο 2 αυγά + αλάτι + πιπέρι 2 σκελίδες ...