Μανιτάρια με άσπρη κρέμα (τύπου καρμπονάρα)
Creamy Mushrooms Pasta
Ingredients
270g champignon mushroom
40g butter divided for two
100g onion, chopped
1+1/2 tbsp all purpose flour
200g heavy cream
250ml fresh milk
3/4 tsp salt
1/4 tsp pepper
Instructions
1. Pour some water in the pot, heat up on high. Let boiled the water, then throw in spaghetti. Stirring until spaghetti enough cooked. Rinsed with cool water, and set aside.
2. For cream sauce, boiled the mushroom until cooked, rinse and set aside.
3. Melted the butter on medium high, then pour in onion chopped, stir until completely soft. Add another half of butter, melted and add one and half table spoon of flour. Continues stirring until the flour looks golden brown. Add heavy cream, milk and boiled mushroom. Keeps stirring until the sauce looks thicken.
4. Put the spaghetti in the cream sauce and mix together or you just pour the cream mushroom sauce on you Pasta!!
ขั้นตอนการทำ | Instructions
สปาเก็ตตี้ ซอสครีมเห็ดแชมปิญอง
วัตถุดิบที่ใช้
ปาเก็ตตี้ 150 กรัม
เห็ดแชมปิญอง 270 กรัม
เนยจืด 40 กรัมแบ่งเป็นสองส่วน
หัวหอมสับ 100 กรัม
แป้งสาลีอเนกประสงค์ 1+1/2ชต.
เฮฟวี่ครีม 200 กรัม
นมสด 250มล.
เกลือ 3/4 ช้อนชา
พริกไทย 1/4ชช.
ขั้นตอนการทำ
1. เทน้ำลงในหม้อตั้งไฟให้ร้อน ปล่อยให้น้ำเดือดแล้วใส่เส้นสปาเก็ตตี้ ต้มสปาเก็ตตี้จนสุก ล้างด้วยน้ำเย็นแล้วพักไว้
2. สำหรับซอสครีมต้มเห็ดจนสุกแล้วล้างออกและพักไว้
3. ละลายเนยที่ความสูงร้อนปานกลาง พอเนยละลายแล้วเทหอมหัวใหญ่สับลง และผัดจนหอมสุกนิ่ม จากนั้นให้ใส่เนยส่วนที่เหลือ พอเนยละลายแล้วให้เอาแป้งลงผัดคนต่อเนื่องจนกระทั่งแป้งดูเป็นสีน้ำตาลอ่อน และให้เทครีมนม ตามด้วยเห็ด นมสด คนจนซอสดูข้นขึ้นก็ใช้ได้เลยค่ะ
4. พอซอสข้นพอดี ให้ใส่สปาเก็ตตี้ลงในซอสครีมและผสมคลุกคล้ำให้เข้ากันหรืออาจจะแค่ราดซอสครีมเห็ดลงบนพาสต้า / สปาเก็ตตี้ ก็ได้อร่อยอย่างแน่นอนค่ะ!!
No comments:
Post a Comment