Wednesday, May 13, 2020

Κοτόπουλο με μπάμιες στο φούρνο | Kotópoulo me bámies sto foúrno | โกโต๊ะปูโล่ะ เม่ บ่ะเมียส สโต ฟูรโน่ | อบไก่ใส่กระเจี๊ยบ แบบคนกรีก












 

 

 


ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΠΑΜΙΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
KOTOPOYLO ME BAMIES STO FOURNO

Chicken with Okra Greek Style




Ingredients 

4 (1900g) chicken legs
1400g okra
2 (480g) potatoes 
100ml olive oil
400g tomatoes chopped 
1(198g) large onions
3(18g) cloves garlic 
1+1/2 tsp salt or more if needed 
1/2 tsp pepper
100ml water




Instructions 


1. Preheat the oven to 200°C (Top and bottom) 

2. Prepare the okra, potatoes, and chicken 
legs. Set aside. 

3. In a large baking tray pour in the okra, potatoes, onion chopped, garlic chopped, salt, pepper, 1/2 tsp sugar (if desired) tomatoes chopped, then mix all ingredients together with your hands. 

4. Use upside down the spoon to loosen the chicken skin, then season with salt and pepper, then put them on the okra tray, pour over the olive oil. 

5. Bake for 1 hour 45 minutes or until the chicken is golden. 

6. We usually serve with feta cheese and bread. 



❤ if you don't want your chicken to get too much color, just cover with aluminum foil for 1 hour cooked. Then removed .
❤ Wish you guys have a great weekend 


ขั้นตอน​การ​ท​ำ | Instructions 





โกโต๊ะปูโล่ะ เม่ บ่ะเมียส สโต ฟูรโน่ะ 
(อบไก่ใส่กระเจี๊ยบ สไตล์คนกรีก)



วัตถุดิบที่ใช้

ขาไก่ (ทั้งขา) 4 ขา (1900 กรัม) 
กระเจี๊ยบมอญ 1400 กรัม
มันฝรั่ง​ 2 หัว (480 กรัม) 
น้ำมันมะกอก 100 มล. 
มะเขือเทศสับ 400 กรัม
หัวหอม 1 หัวใหญ่​ (198 กรัม) 
กระเทียม​ 3 กลีบใหญ่​ (18 กรัม) 
เกลือ 1+1/2 ชช. 
พริกไทย​1/2 ชช. 
น้ำสะอาด 100 มล.



ขั้นตอน​การ​ท​ำ


1. วอร์ม​เตาอบ​ไว้ที่อุณหภูมิ​ 200 °C ไฟบน-ล่าง 

2. ล้างทำความสะอาดกระเจี๊ยบ​ และปอกเปลือก​มันฝรั่ง​และหั่นชิ้นใหญ่​ตามชอบ รวมทั้งไก่ ล้างให้สะอาดเตรียม​ไว้​ 

3. เตรียม​ถาดขนาดใหญ่​ สำหรับ​อบ ทกระเจี๊ยบ, มันฝรั่ง, หัวหอมสับ, กระเทียมสับ, เกลือ, พริกไทย, น้ำตาล 1/2 ช้อนชา (ถ้า​ต้องการ​) มะเขือเทศสับ จากนั้นผสมส่วนผสมทั้งหมดเข้าด้วยกันด้วยมือ 


4. ใช้ช้อนลอกหนังไก่จากนั้นปรุงรสด้วยเกลือและพริกไทย จากนั้นวางใส่ถาดอบ ราดด้วยน้ำมัน​มะกอก​ให้ทั่ว.


5. อบประมาณ​  1 ชม. 45 นาที หรือจนไก่สุกเหลือง​อร่าม​

6. ปกติ​จะเสิร์ฟคู่​กับเฟต้าชีส และขนมปัง 




❤ ถ้าไม่อยากให้ไก่มีสีเข้มจนเกินไป ให้ใช้อลูมิเนียม ฟอร์ย ปิดด้านบนของถาด 

ประมาณ 1 ชม. ค่อยเอาออกและอบต่อจนครบเวลา
❤ ขอให้​ทุกคนมีความสุข​ใน​การ​ทำอาหาร​นะคร้าา
















No comments:

Post a Comment

Ταιλανδικό Noodle ρυζιού τηγανητό | Thai stir-fried Rice Noodles (Soft&Sticky) | ผัดหมี่แบบโบราณ เส้นเหนียวนุ่ม (แบบแม่ทำให้กิน)

  Ταιλανδικό Noodle ρυζιού τηγανητό  (μαλακό και κολλώδες) Συστατικά 2-3 κουταλιές της σούπας. ελαιόλαδο 2 αυγά + αλάτι + πιπέρι 2 σκελίδες ...