Instructions
3. In a large baking tray pour in the okra, potatoes, onion chopped, garlic chopped, salt, pepper, 1/2 tsp sugar (if desired) tomatoes chopped, then mix all ingredients together with your hands.
4. Use upside down the spoon to loosen the chicken skin, then season with salt and pepper, then put them on the okra tray, pour over the olive oil.
6. We usually serve with feta cheese and bread.
❤ if you don't want your chicken to get too much color, just cover with aluminum foil for 1 hour cooked. Then removed .
❤ Wish you guys have a great weekend
ขั้นตอนการทำ | Instructions
โกโต๊ะปูโล่ะ เม่ บ่ะเมียส สโต ฟูรโน่ะ
(อบไก่ใส่กระเจี๊ยบ สไตล์คนกรีก)
โกโต๊ะปูโล่ะ เม่ บ่ะเมียส สโต ฟูรโน่ะ
(อบไก่ใส่กระเจี๊ยบ สไตล์คนกรีก)
ขาไก่ (ทั้งขา) 4 ขา (1900 กรัม)
ขั้นตอนการทำ
3. เตรียมถาดขนาดใหญ่ สำหรับอบ เทกระเจี๊ยบ, มันฝรั่ง, หัวหอมสับ, กระเทียมสับ, เกลือ, พริกไทย, น้ำตาล 1/2 ช้อนชา (ถ้าต้องการ) มะเขือเทศสับ จากนั้นผสมส่วนผสมทั้งหมดเข้าด้วยกันด้วยมือ
4. ใช้ช้อนลอกหนังไก่จากนั้นปรุงรสด้วยเกลือและพริกไทย จากนั้นวางใส่ถาดอบ ราดด้วยน้ำมันมะกอกให้ทั่ว.
5. อบประมาณ 1 ชม. 45 นาที หรือจนไก่สุกเหลืองอร่าม
6. ปกติจะเสิร์ฟคู่กับเฟต้าชีส และขนมปัง
❤ ถ้าไม่อยากให้ไก่มีสีเข้มจนเกินไป ให้ใช้อลูมิเนียม ฟอร์ย ปิดด้านบนของถาด
ประมาณ 1 ชม. ค่อยเอาออกและอบต่อจนครบเวลา
❤ ขอให้ทุกคนมีความสุขในการทำอาหารนะคร้าา
No comments:
Post a Comment