Wednesday, October 23, 2019

Τας Κεμπάπ Μοσχάρι | Tas Kebab beef | ทัส เคบาบ มอสฮาริ (เนื้อ)​






Τας Κεμπάπ Μοσχάρι

 


Time: 50 minutes (Compressure cooker)
Preparation: 10 minutes
Cooking: 40 minutes
For 4-6 serving 

Ingredients 

100ml. extra virgin olive oil
1000g beef, cubes 
3 cloves of garlic, chopped (18g.)
1 large red onion chopped (168g.)
1 tbsp double concentrated tomato paste
1 canned tomatoes chopped(400g)
1 tbsp. salt 
1/2 tsp. Black pepper 
1/2 tsp. sugar 
1/8 ground  cloves
1/8  ground cinnamon(personal preference)
1/2 tsp. dried oregano
70ml red wine 
1 (130g) carrots
4 bay leaf
500ml. water 

Instructions

1. Heat up the olive oil on medium-high, saute the beef until browned, and removed them to a bowl. Set aside.

2. In the same oil which you just have browned the beef, add garlic chopped, onion chopped, and saute until soften. Add tomato paste, tomato canned, and mix well together, then return the meat to the pot. Add salt, black pepper, sugar, ground cloves, cinnamon, and dried oregano. Mix together.

3. Bring to a boil then add red wine wait for 2-3 minutes until evaporated. Add carrots, bay leaves, water. 

4.Covers with the lid for about 35-40 minutes
Or until the meat soft and soup looks thicken.

Notes:
1. Cooking time is depending on how big of your meat cubes, and your cooker.
2. The ingredients can increase or decrease as well as you preferred.



Instructions /ขั้นตอนการทำ









ทัส เคบาบ มอสฮาริ (เนื้อ)

เวลารวม 50 นาที (หม้อตุ๋นแรงดัน)
เวลาเตรียม 10 นาที
เวลาปรุง 40 นาที
สำหรับ 4-6 ท่าน

วัตถุดิบ

น้ำมันมะกอกบริสุทธิ์ 100 มล.
เนื้อวัว 1000 กรัม หั่นเต๋า
กระเทียมสับ 3 กลีบ (18 กรัม)
หัวหอมแดงใหญ่ หั่น 1 หัว(168 กรัม)
ซอสมะเขือเทศเข้มข้น 1 ชต.
มะเขือเทศสับกระป๋อง 1 กระป๋อง (400 กรัม)
เกลือ 1 ชต.
พริกไทย 1/2 ชช.
น้ำตาล 1/2 ชช.
ผงกานพลู 1/8 ชช.
ผงอบเชย 1/8 ชช.
ออริกาโนแห้ง 1/2 ชช.
ไวน์แดง 70 มล.
แครอทหั่นเต๋า 1 หัว(130 กรัม)
ใบกระวาน 4 ใบ
น้ำสะอาด 500 มล.

ขั้นตอนการทำ

1. ตั้งกระทะใส่น้ำมัน เปิดไฟสูงกลางๆ ใส่เนื้อลงไปผัดจนสุก ตักใส่จานและพักไว้

2. ในหม้อเดิมที่ผัดเนื้อ ใส่กระเทียมสับ หอมแดงใหญ่สับ ผัดจนสุก ใส่ซอสมะเขือเทศเข้มข้น และ มะเขือเทศสับ(กระป๋อง) คนให้เข้ากัน เทเนื้อกลับใส่หม้อ ปรุงรสด้วยเกลือ พริกไทยดำ น้ำตาล ผงกานพลู ผงอบเชย และ ออริกาโน่แห้ง คนให้เข้ากัน

3. รอให้เดือดใส่ไวน์แดง รอ 2-3 นาทีจนไวน์ระเหยไปหมด เติมแครอท ใส่ใบกระวาน เติมน้ำ

4. ปิดฝาหม้ออัดแรงดัน ลดไฟลงเหลือกลางๆ ใช้เวลาประมาณ 35-40 นาทีเนื้อก็จะนุ่มได้ที่และน้ำชุปจะดูข้นขึ้นด้วยค่ะ

หมายเหตุ
1. เวลาทีใช้ปรุงอาหารอาจขึ้นอยู่กับขนาดของก้อนเนื้อที่หั่นและหม้อที่ใช้ทำอาหาร ด้วยนะคะ
2. วัตถุดิบทุกอย่างสามารถเพิ่ม หรือลดลงได้ตามความต้องการของผู้ปรุงอาหาร
ในส่วนของเจ้าของวิดีโอนี้ ได้ปรับปรุง ทั้งรสชาติ และเวลาในการปรุงเพื่อให้เข้ากับสถานการณ์ในครอบครัวนะคะ 



No comments:

Post a Comment

Ταιλανδικό Noodle ρυζιού τηγανητό | Thai stir-fried Rice Noodles (Soft&Sticky) | ผัดหมี่แบบโบราณ เส้นเหนียวนุ่ม (แบบแม่ทำให้กิน)

  Ταιλανδικό Noodle ρυζιού τηγανητό  (μαλακό και κολλώδες) Συστατικά 2-3 κουταλιές της σούπας. ελαιόλαδο 2 αυγά + αλάτι + πιπέρι 2 σκελίδες ...