Easy & Yummy Raisins Bread
Ingredients
75g sugar
150ml warm water
150ml milk room temperature
5g instant yeast
- Let activated the yeast for 15 minutes
500g All purpose flour
1+1/2 tsp salt
- Combined the ingredients together
100g unsalted butter, melted
- Mix until incoperate
- rest the dough for about 1 hour, or until the dough has doubled in sizes.
15 g. butter, melted
200g raisins, soaked in the water
90g brown sugar
- Rest the dough for 20 minutes
1 egg
1 tbsp milk
- brush on the dough and bake
- Bake in preheated oven at 180°C for about 18 minutes. Or until have beautiful golden color.
Instructions | ขั้นตอนการทำ
ขนมปังลูกเกด ทำง่ายๆ และอร่อยด้วย
วัตถุดิบที่ใช้
น้ำตาล 75 กรัม
น้ำอุ่น 150 มล.
นมสดอุณหภูมิห้อง 150 มล.
ยีสต์แห้ง 5 กรัม
- รอให้ยีสต์ทำงานประมาณ 15 นาที
แป้งสาลีเอนกประสงค์ 500 กรัม
เกลือ 1+1/2 ช้อนชา
- ผสมลงในส่วนผสมยีสต์ให้เข้าเป็นเนื้อเดียวกัน
เนยจืด 100 กรัม ละลาย
- ผสมลงในแป้งโดว์จนเนยเข้าเป็นเนื้อเดียวกันกับแป้งโดว์
- พักแป้งประมาณ 1 ชั่วโมง หรือจนกว่าแป้งจะฟูขึ้นเป็นสองเท่า
เนย 15 กรัม
ลูกเกดแช่น้ำ 200 กรัม
น้ำตาลทรายแดง 90 กรัม
- พักแป้ง 20 นาที
ไข่ 1 ฟอง
นม 1 ช้อนโต๊ะ
- ทาด้วยส่วนผสมไข่ให้ทั่วแล้วเอาเข้าอบ
- อบในเตาอบที่อุ่นไว้แล้วที่อุณหภูมิ 180℃ ใช้เวลาอบ ประมาณ 18 นาที หรือจนกว่าจะสุกได้สีทองสวยงาม
No comments:
Post a Comment