Friday, October 15, 2021

บัตเตอร์คัฟเค้ก | Butter Cups Cake

 




Butter Cups Cake 


Ingredients 


250g unsalted butter 

1/4 tsp salt 

230g brown sugar 


4  large eggs 

1 tsp vanilla powder 

120ml fresh milk 


250g Cake flour 

1 tsp. banking powder 


20 g. of cocoa powder

2 tbsp. sugar

60 ml. Hot water 


- Bake in preheated oven at 180 °C top, and bottom mode. Bake for about 18 minutes. Or until cooked.



For whipped cream 


330g Whipping cream 

50g icing sugar 

1/2 tsp vanilla powder 

3-4 drop of red color 




ขั้นตอนการทำ | Instructions








บัตเตอร์คัพเค้ก


 วัตถุดิบที่ใช้


 เนยจืด 250 กรัม

 เกลือ 1/4 ช้อนชา

 น้ำตาลทรายแดง 230 กรัม


 ไข่ขนาดใหญ่ 4 ฟอง

 ผงวานิลลา 1 ช้อนชา

 นมสด 120 มล.


แป้งเค้ก 250 กรัม

ผงฟู 1 ช้อนชา 


ผงโกโก้ 20 กรัม 

น้ำตาล 2 ชต. 

น้ำร้อน 60 มล.


- อบในเตาอบที่อุ่นไว้แล้วที่อุณหภูมิ 180°C  เวลาที่ใช้ในการอบ ประมาณ 18 นาที หรือจนกว่าเค้กจะสุก


สำหรับวิปครีม

วิปปิ้งครีม 330 กรัม

น้ำตาลไอซิ่ง 50 กรัม

ผงวานิลลา 1/2 ช้อนชา

สีแดง 3-4 หยด 















No comments:

Post a Comment

Ταιλανδικό Noodle ρυζιού τηγανητό | Thai stir-fried Rice Noodles (Soft&Sticky) | ผัดหมี่แบบโบราณ เส้นเหนียวนุ่ม (แบบแม่ทำให้กิน)

  Ταιλανδικό Noodle ρυζιού τηγανητό  (μαλακό και κολλώδες) Συστατικά 2-3 κουταλιές της σούπας. ελαιόλαδο 2 αυγά + αλάτι + πιπέρι 2 σκελίδες ...