Monday, November 22, 2021

ขนมปังนมสด นุ่มๆ ฟูๆ ไม่ต้องนวด | Sweet Milk buns No Knead

 





Yummy Sweet Milk buns 



Ingredients 


120g sugar 

225ml warm milk 

9g instant yeast  

2 large eggs 

400g All purpose flour 

130g cake flour  

1 tsp vanilla powder 

1 tsp salt 

85g unsalted butter, melted 


- Rest the dough for about an hour, or until the dough has doubled in sizes. 

- Divide the dough to 18 pieces, (65-67 for each) 

- Roll into the ball, and rest the dough for 20 minutes.

- Bake in preheated oven at 180°C, on bottom mode for 10 minutes, and change into top, and bottom mode for 5-7 minutes. Baking time is depends on your oven.



ขั้นตอนการทำ | Instructions









ปังนมสด แบบฟูๆ นุ่มๆ 


วัตถุดิบที่ใช้


น้ำตาล 120 กรัม

นมอุ่น 225 มล.

ยีสต์แห้ง 9 กรัม

ไข่ขนาดใหญ่ 2 ฟอง

แป้งสาลีอเนกประสงค์ 400 กรัม

แป้งเค้ก 130 กรัม

ผงวานิลลา 1 ช้อนชา

เกลือ  1 ช้อนชา

เนยจืด 85 กรัม


- พักแป้งประมาณหนึ่งชั่วโมง หรือจนกว่าแป้งโดว์จะฟูขึ้นเป็น สองเท่า 


- แบ่งแป้งออกเป็น 18 ชิ้น (ชิ้นละประมาณ 65-67 กรัม) 

- ปั้นเป็นลูกกลมๆ และพักแป้งอีกประมาณ 20 นาที 

- อบในเตาอบที่อุ่นไว้แล้วที่อุณหภูมิ 180°C ใช้โหมดไฟล่างเป็นเวลา 10 นาที และเปลี่ยนเป็นไฟบน-ล่าง อีก 5-7 นาที เวลาอบขึ้นอยู่กับเตาอบของแต่ละบ้านนะคะ 







No comments:

Post a Comment

Ταιλανδικό Noodle ρυζιού τηγανητό | Thai stir-fried Rice Noodles (Soft&Sticky) | ผัดหมี่แบบโบราณ เส้นเหนียวนุ่ม (แบบแม่ทำให้กิน)

  Ταιλανδικό Noodle ρυζιού τηγανητό  (μαλακό και κολλώδες) Συστατικά 2-3 κουταλιές της σούπας. ελαιόλαδο 2 αυγά + αλάτι + πιπέρι 2 σκελίδες ...