Yummy Sweet Milk buns
Ingredients
120g sugar
225ml warm milk
9g instant yeast
2 large eggs
400g All purpose flour
130g cake flour
1 tsp vanilla powder
1 tsp salt
85g unsalted butter, melted
- Rest the dough for about an hour, or until the dough has doubled in sizes.
- Divide the dough to 18 pieces, (65-67 for each)
- Roll into the ball, and rest the dough for 20 minutes.
- Bake in preheated oven at 180°C, on bottom mode for 10 minutes, and change into top, and bottom mode for 5-7 minutes. Baking time is depends on your oven.
ขั้นตอนการทำ | Instructions
ปังนมสด แบบฟูๆ นุ่มๆ
วัตถุดิบที่ใช้
น้ำตาล 120 กรัม
นมอุ่น 225 มล.
ยีสต์แห้ง 9 กรัม
ไข่ขนาดใหญ่ 2 ฟอง
แป้งสาลีอเนกประสงค์ 400 กรัม
แป้งเค้ก 130 กรัม
ผงวานิลลา 1 ช้อนชา
เกลือ 1 ช้อนชา
เนยจืด 85 กรัม
- พักแป้งประมาณหนึ่งชั่วโมง หรือจนกว่าแป้งโดว์จะฟูขึ้นเป็น สองเท่า
- แบ่งแป้งออกเป็น 18 ชิ้น (ชิ้นละประมาณ 65-67 กรัม)
- ปั้นเป็นลูกกลมๆ และพักแป้งอีกประมาณ 20 นาที
- อบในเตาอบที่อุ่นไว้แล้วที่อุณหภูมิ 180°C ใช้โหมดไฟล่างเป็นเวลา 10 นาที และเปลี่ยนเป็นไฟบน-ล่าง อีก 5-7 นาที เวลาอบขึ้นอยู่กับเตาอบของแต่ละบ้านนะคะ
No comments:
Post a Comment