Easy Home-made Pizza Sauce
Time: 15 minutes
Preparation: 5 minutes
Cooking: 10 minutes
For 3 large pizza doughs
Ingredients
3 tbsps olive oil
2 (12g) cloves of garlic, chopped
1 (160g) red oinon, chopped
1 (42g) bell pepper, chopped
400g of tomatoes crushed, a canned
2 tbsps tomato paste
1 1/2 tsp sugar
1 tsp dried oregano
1 tsp dried basil
1/2 tbsp salt
1/8 tsp black pepper
100ml. water
Instructions
1. Heat up olive oil on medium heat, pour the garlic, onion, and bell pepper, stir for a few minutes until soften. Add in a canned tomato, tomato paste, sugar, oregano, dried basil, salt, pepper, and water. Mix well together, then close the lid for about 10-15 minutes, and reduce the flame to medium-low. Waits until the sauce looks thicken, then it's ready.
2. Put into the jars, or airtight containner. You can store in the refrigerator for 1-2 weeks
3. Use in your homemade pizza.
If there is any question, or advices please let me know at the below comment.
Thank you❤
ขั้นตอนการทำ/ Instructions
น้ำซอสพิซซ่าแบบง่ายและอร่อยด้วย
เวลารวม: 15 นาที
เวลาเตรียม: 5 นาที
เวลาปรุง: 10 นาที
สำหรับพิซซ่า 3 ถาดใหญ่
วัตถุดิบที่ใช้
น้ำมันมะกอก 3 ชต.
กระเทียมสับ 2 กลีบ (12 กรัม)
หัวหอมแดงใหญ่สับ 1 หัว (160 กรัม)
พริกหยวกหวาน 1 ผล(42 กรัม)
มะเขือเทศบด 1 กระป๋อง (400 กรัม)
ซอสมะเขือเทศข้มข้น 2 ชต.
น้ำตาล 1 1/2 ชช.
ผงออริกาโน่แห้ง 1 ชช.
ใบโหระพาแห้ง 1 ชช.
เกลือ 1/2 ชต
พริกไทยป่น 1/8 ชช.
น้ำสะอาด 100 มล.
ขั้นตอนการทำ
1. ตั้งกระทะใส่น้ำมันมะกอกเปิดไฟกลางๆพอน้ำมันร้อนได้ที่ใส่กระเทียมสับ หอมแดงใหญ่สับ พริกหวานสับ ผัดจนสุก เติมมะเขือเทศบดกระป๋อง ซอสมะเขือเทศเข้มข้น ตามด้วย น้ำตาล ผงออริกาโน่ ใบโหระพาแห้ง เกลือ พริกไทยผง และน้ำสะอาด คนให้เข้ากันปิดฝา 10-15 นาที จนกว่าน้ำซอสจะดูข้นขึ้น ก็เป็นอันเสร็จสิ้นค่ะ (ตามภาพในวิดีโอเลยค่ะ) และอย่าลืมลดไฟลงต่ำปานกลางด้วยนะคะ
2. พออุณหภูมิลดลงพออุ่นๆ ก็ตักใส่ภาชนะปิดฝา เก็บไว้ในตู้เย็นได้ 1-2 อาทิตย์เลยค่าา
3. ใช้ปาดหน้าพิซซ่าได้เลยจ้า
ถ้ามีข้อสงสัย หรืออยากแนะนำเพิ่มเติมก็ฝากคำถามไว้ด้านล่างนะคะ
ขอบคุณมากมายค่ะ💗
No comments:
Post a Comment