Sunday, September 8, 2019

Crispy Fried Chicken | ทอดไก่แบบแป้งกรอบๆ | Κοτόπουλο πανέ | by Arune's Flavors








Crispy Fried Chicken


Time: 45  minutes
Preparation: 35 minutes
Cooking: 20 minutes

Ingredients (Serves 4-6)

Marinade 30 mins

1529g Chicken, cut up in pieces
1/2 tbsp salt
1/4 tsp pepper
1/4 tsp paprika
1/2 tsp sugar
4 (18g) cloves of garlic, minced
50ml olive oil
70ml fresh milk
-----------------------------
Dry Mixture 

450g all purpose flour
1/2 tsp salt
1/8 tsp black pepper
1/4 tsp paprika
----------------------------------
Wet Mixture

2 large eggs
3/4 tsp salt
1/8 tsp black pepper
400ml fresh milk
300g all purpose flour
Oil for deep fry 
----------------------------------------
 Instructinos

1. Cut up the chicken and place in the large bolw, add salt, pepper, paprika, sugar, garlic(minced), and olive oil + fresh milk. Marinade for about 30 minutes at least. (I marinated for almost three hours, and the meat was really soft )

2. For the dry mixture, combine the flour, salt, black pepper, paprika in a large blow. Set aside.

3. For wet mixture, in another bolw beat the eggs, salt, pepper, milk, and flour until incorporated. Set aside. (if you'd like the chicken to be more crispy, add 1/2 tsp of baking soda) 

4. Dip the chicken in dry mixture to coat all sides, shake off excess. Dip in wet mixture, then again in dry mixture.

5.  Heat up the oil on high in a deep fry pot. Once its ready, slowly place the chicken one by one 2-3 pieces each time, and reduce the heat to medium-high, cook until golden brown( I fried about 3-5 mins on each side because the chicken wasn't to big pieces) then turn to coat. 

6. Drain on papper towels, and ENJOY!!

If there is any question, or advices please let me know at the below.
Thank you❤ 



ขั้นตอนการทำ/ Instructinos






ทอดไก่แบบแป้งกรอบๆ 


เวลารวม: 45 นาที
เวลาเตรียม: 35 นาที
เวลาปรุง: 20 นาที

ส่วนผสม สำหรับ 4-6 ท่าน

ส่วนผสมหมักไก่

ไก่หั่นชิ้น 1529 กรัม
เกลือ 1/2 ชต.
พริกไทยดำ 1/4 ชช.
ผงปาปริก้า 1/4 ชช.
น้ำตาล 1/2 ชช.
กระเทียมบด 4 กลีบ (18 กรัม)
น้ำมันมะกอก 50 มล.
นมสด 70 มล.
-----------------------------
ส่วนผสมชุบแห้ง

แป้งสาลีอเนกประสงค์ 450 กรัม
เกลือ 1/2 ชช.
พริกไทยดำ 1/8 ชช.
ผงปาปริก้า 1/4 ชช.
--------------------------------
ส่วนผสมชุบเปียก

ไข่(ใหญ่) 2 ฟอง
เกลือ 3/4 ชช.
พริกไทยดำ 1/8 ชช .
นมสดเย็น 400 มล.
แป้งสาลีอเนกประสงค์ 300 กรัม
น้ำมันสำหรับทอด
------------------------------------
ขั้นตอนการทำ

1. หั่นไก่เป็นชิ้นๆ ตามต้องการ เตรียมชามเพื่อหมักไก่ ใส่เครื่องปรุง เกลือ พริกไทย ผงปาปริก้า น้ำตาล กระเทียมบด และ น้ำมันมะกอก + นมสด หมักประมาณ 30 นาทีเป็นอย่างน้อย (เราหมักทิ้งไว้ เกือบสาม ชม. ไก่นุ่มมากค่ะ)

2. สำหรับส่วนผสมแห้ง ให้ผสมแป้ง เกลือ พริกไทยดำ ผงปาปริก้า ให้เข้ากัน และพักไว้ค่ะ

3. สำหรับส่วนผสมเปียก ตีไข่กับ เกลือ พริกไทย นม และแป้ง ให้เนียนเป็นเนื้อเดียวกัน แล้วพักไว้ (ถ้าต้องการให้ไก่กรอบมาก แบบร้านดังให้เติมเบรคกิ้งโซดา 1/2 ชช.)

4. ชุบชิ้นไก่ในส่วนผสมแห้งให้ทั่ว และตามด้วยส่วนผสมเปียก จากนั้นชุบส่วนผสมแห้งอีกรอบ จากนั้นก็เตรียมทอดได้เลยค่ะ

5. ใส่น้ำมันในกระทะ หรือหม้อทอด เปิดไฟสูง จนน้ำมันร้อนได้ที่ ให้ทยอยใส่ไก่ ให้ทอดทีละน้อยๆ ชิ้นเพื่อให้น้ำมันได้ท่วมไก่ทั้งหมด และลดไฟลงเหลือสูงกลางๆ ทอดจนสุกทั้งสองข้าง (เราทอดข้างละ 3-5 นาทีต่อชิ้น เพราะชิ้นไม่ใหญ่มาก)

6. ทอดเสร็จก็ซับด้วยกระดาษซับมัน หรือกระดาษที่ใช้ในห้องครัว ก็เป็นอันเสร็จค่ะ



ถ้ามีข้อสงสัย หรืออยากแนะนำเพิ่มเติมก็ฝากคำถามไว้ด้านล่างนะคะ
ขอบคุณมากมายค่ะ💗























No comments:

Post a Comment

Ταιλανδικό Noodle ρυζιού τηγανητό | Thai stir-fried Rice Noodles (Soft&Sticky) | ผัดหมี่แบบโบราณ เส้นเหนียวนุ่ม (แบบแม่ทำให้กิน)

  Ταιλανδικό Noodle ρυζιού τηγανητό  (μαλακό και κολλώδες) Συστατικά 2-3 κουταλιές της σούπας. ελαιόλαδο 2 αυγά + αλάτι + πιπέρι 2 σκελίδες ...