Sunday, August 25, 2019

Spaghetti white cream sauce | สปาเก็ตตี้ไวท์ครีมซอส








Spaghetti white cream sauce 


Time: 30 minutes 
Preparation: 10 minutes
Cooking: 20 minutes
Serving 2-3 

Ingredients 

50g unsalted butter
1 (80g) onion, chopped
60g ham, cubes
1 1/2 tbsp. all purposes flour
150ml. whipping cream
400ml. Fresh milk
1 tsp. salt (add more if needed)
1/8tsp. Pepper
40g parmesan, grated
3(50g) pieces of smoked bacon (fried)
400g spaghetti(boiled)
Chopped parsley for topping 

Instructions

1. Heat the pot on high heat, once the water start to boils add 1 tsp. of salt, add spaghetti. Let boils for about 10 minutes or until ready as you prefer or (According to the package) drain the water, and set aside.

2. During the spaghetti is boiling, fry the becon to be ready. Set aside.

3. Melted the butter on medium heat in a large pan, add onion chopped, and ham saute without burning. Add flour stir 1-2 minutes, add whipping cream and fresh milk, keeps constantly stirring until the cream sauce looks thicken. Add salt, pepper, grated cheese, and fried bacon stir together and add spaghetti close the flame. 

4. To serve, top each serving with finely chopped parsley.

Notes:
1. The tests even better if you serve right away.
2. Cooking time is depending on your skills.

❤If there is any question, please leave me a comment on the below, thank so much for visiting❤


ขั้นตอนการทำ/Instructions







สปาเก็ตตี้ไวท์ครีมซอส 


เวลารวม: 30 นาที
เวลาเตรียม: 10 นาที
เวลาปรุง: 20 นาที
เสิร์ฟ 2-3

วัตถุดิบ

เนยจืด 50 กรัม
หอมใหญ่ 1 หัว (80กรัม)
แฮมหั่นตามชอบ 60 กรัม
แป้งสาลีอเนกประสงค์ 1 1/2 ชต.
วิปปิ้งครีม 150 มล
นมสด 400 มล.
เกลือ 1 ชช.
พริกไทยป่น 1/8 ชช.
ชีสพาเมซานขูด 40 กรัม
เบคอนรมควัน 3 ชิ้น 50 กรัม (ทอดสุก)
สปาเก็ตตี้ต้มสุก 400 กรัม

ขั้นตอนการทำ

1.นำน้ำตั้งไฟ พอน้ำไกล้เดือดให้เติมเกลือป่น 1 ช้อนชา พอน้ำร้อนได้ที่ก็ใส่เส้นสปาเก็ตตี้ลงไปต้มประมาณ 10 นาที เช็คเส้นสุกจะมากหรือน้อยก็ตามชอบเลยนะคะ กรองน้ำออก พักไว้(วิธีต้มเส้นสามารถดูได้ที่ข้างซองจ้า)

2. ระหว่างที่ต้มเส้นก็ทอดเบคอนให้สุกและพักไว้ค่ะ

3. ตั้งกระทะใส่เนยลงไปละลาย ใส่หอมหัวใหญ่ลงผัดจนเกือบสุก หอมเริ่มใส ใส่แฮมลงไปผัดต่อแล้วตามด้วยแป้งสาลีอเนกประสงค์ผัดต่อจนแป้งเข้ากัน จนแป้งเริ่มแปลี่ยนสีเข้มขึ้นนิดหน่อย เติมวิปปิ้งครีมและนมสดลงไป คนให้เข้ากันจนตัวครีมเริ่มข้นขึ้นปรุงด้วย เกลือ และพริกไทย ตามด้วยชีสขูด เบคอนทอดสุก คนให้เข้า ปิดไฟ เติมเส้นลงคลุกเคล้า และจัดเสิร์ฟได้เลยค่ะ

4. โรยหน้าด้วยผักชีฝรั่งหั่น และจัดเสิร์ฟทันทีค่ะ

หมายเหตุ:
1. ควรเสิร์ฟตอนเสร็จใหม่ๆจะอร่อยกว่าค่ะ
2. เวลาที่ปรุงอาหารขึ้นอยู่กับความเชี่ยวชาญ /ชำนาญของแต่ละบุคคลนะคะ

❤ถ้าสงสัยขั้นไหนก็ฝากคอมเม้นท์ไว้ด้านล่างเลยนะคะ
   ขอบคุณมากมายนะคะ❤




















No comments:

Post a Comment

Ταιλανδικό Noodle ρυζιού τηγανητό | Thai stir-fried Rice Noodles (Soft&Sticky) | ผัดหมี่แบบโบราณ เส้นเหนียวนุ่ม (แบบแม่ทำให้กิน)

  Ταιλανδικό Noodle ρυζιού τηγανητό  (μαλακό και κολλώδες) Συστατικά 2-3 κουταλιές της σούπας. ελαιόλαδο 2 αυγά + αλάτι + πιπέρι 2 σκελίδες ...