Makaronia Me Kima
(Bolognese Sauce Greek Style)
(Spaghetti with Meat Sauce)
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ
For 6-8 persons
150 ml. of Olive oil
1 kg. of Ground beef
1 tbsp. of Salt
1/2 tsp. of oregano
1/2 tsp. of black pepper
1 tsp. of sugar
1/2 tsp. of cinnamon
2 cloves of garlic, chopped
1 bell pepper, chopped
1 onion, chopped
1 Tbsp. tomato puree
400g Tomatoes chopped
1000ml. of Water
2 leaves of Daphne
Directions
1. Heat olive oil on medium-high, wait until hot then brown the ground beef, add Salt, oregano, black pepper,sugar, and cinnamon. Cook the ground beef until the pink done.
2. Add garlic (chopped), bell pepper(chopped), onion(chopped) saute until soft, then add tomato puree, tomatoes chopped, Water, and 2 leaves of Daphne. Covered with the lid for 45 minutes, or until the water is almost gone.
3. During you're cooking the sauce, prepare the Pasta/ Spaghetti according to package directions.
4. Serve Pasta/ Spaghetti with meat sauce and salt, pepper (if needs) springkle with grated cheese(parmesan)
สปาเก็ตตี้ (ซอสเนื้อ)
วัตถุดิบที่ต้องใช้(สำหรับ 6-8 ท่าน)เนื้อบด 1 กก.
น้ำมันมะกอก 150มล.
เกลือ 1 ชต.
ออริกาโน่ 1/2 ชช.
พริกไทยดำ 1/2 ชช.
น้ำตาล 1 ชช.
ผงอบเชย 1/2 ชช.
กระเทียมสับ 2 กลีบ
พริกหยวกสับ 1 ผล
หัวหอมสับ 1 หัว
ซอสมะเขือเทศเข้มข้น 1 ชต.
มะเขือเทศสับ 400 กรัม
น้ำสะอาด 1000 มล.
ใบแดฟเน่ 2 ใบ
ขั้นตอนการทำ
1. เปิดไฟสูง กลางๆ รอจนน้ำมันร้อนได้ที่ก็ใส่เนื้อลงไปผัด 2-3 นาที จากนั้นใส่เกลือ
ออริกาโน่ พริกไทยดำ น้ำตาล ผงอบเชย จากนั้นให้ผัดต่อจนเนื้อสุก
2. ใส่ กระเทียมสับ พริกหยวกสับ หัวหอมสับ ผัดต่อจนสุก แล้วเติมซอสมะเขือเทศเข้มข้น มะเขือเทศสับ(จะใช้แบบกระป๋อง หรือมะเขือเทศสดหั่นชิ้นก็ได้ค่ะ) น้ำสะอาด และใบแดฟเน่ 2 ใบ ปิดฝา ประมาน 45 นาที หรือจนกว่าน้ำจะระเหยเกือบหมดค่ะ
3. ระหว่างที่รอซอส ก็จัดการต้มสปาเก็ตตี้เลยค่ะจะได้สุกไปพร้อมๆกัน ทำตามขั้นตอนที่แจ้งไว้ข้างๆซองเลยค่ะ
4. เสิร์ฟ สปาเก็ตตี้กับซอสเนื้อ ใส่เกลือและพริกไทยเพิ่ม(ถ้าต้องการ) โรยชีส(พามิซาน) หรือไม่ก็ตามชอบเลยค่ะ
หมายเหตุ
วัตถุดิบทุกอย่างสามารถเพิ่ม หรือลดลงได้ตามความต้องการของผู้ปรุงอาหาร
ในส่วนของเจ้าของวิดีโอนี้ ได้ปรับปรุง ทั้งรสชาติ และเวลาในการปรุงเพื่อให้เข้ากับ
สถานการณ์ในครอบครัวนะคะ 😊
ΕΛΛΗΝΙΚΑ
ในส่วนของเจ้าของวิดีโอนี้ ได้ปรับปรุง ทั้งรสชาติ และเวลาในการปรุงเพื่อให้เข้ากับ
สถานการณ์ในครอบครัวนะคะ 😊
👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇
ถ้ามีข้อสงสัย หรือต้องการเสนอแนะอย่างไร ,,,,,ก็ยินดีแก้ไข และปรับปรุงค่ะ
รบกวนฝากคำถาม หรือข้อเสนอแนะ ไว้ที่คอมเม้นท์ข้างล่างเลยนะคะ
ขอบคุณค่ะ😘😘
ΕΛΛΗΝΙΚΑ
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ
Συστατικά για 6-8 άτομα
150 ml. ελαιόδαδο
1 kg. κρέας μοσχάρι
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
1/2 του κουταλιού ρίγανη
1/2 του κουταλιού μαύρο πιπέρι
1 κουταλιά. ζάχαρη
1/2 του κουταλιού κανέλας
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένα
1 πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας ντομάτα πελτέ
400g Ντομάτες ψιλοκομμένες
1000 ml. νερό
2 φύλλα Δάφνης
Οδηγίες
1. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο (μεσαίου μεγέθους σκεύος), περιμένετε μέχρι ν ζεσταθεί, στη συνέχεια ρίχνετε το βόειο κρέας, προσθέστε αλάτι, ρίγανη, μαύρο πιπέρι, ζάχαρη και κανέλα. Μαγειρέψτε το βόειο κρέας μέχρι να γίνει ροζ.
2. Προσθέστε το σκόρδο (ψιλοκομμένο), το πιπέρι (ψιλοκομμένο), το κρεμμύδι (ψιλοκομμένο) σοτάρετε μέχρι να μαλακώσει, στη συνέχεια προσθέστε το ντοματοπολτό, τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το νερό και 2 φύλλα δάφνης. Καλύπτεται με το καπάκι για 45 λεπτά, ή μέχρι το νερό να έχει σχεδόν φύγει.
3. Κατά το μαγείρεμα της σάλτσας, προετοιμάστε τα ζυμαρικά / σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας.
4. Σερβίρετε τα ζυμαρικά / σπαγγέτι με σάλτσα κρέατος και αλάτι, πιπέρι (αν χρειαστεί) με τριμμένο τυρί (παρμεζάνα)
150 ml. ελαιόδαδο
1 kg. κρέας μοσχάρι
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
1/2 του κουταλιού ρίγανη
1/2 του κουταλιού μαύρο πιπέρι
1 κουταλιά. ζάχαρη
1/2 του κουταλιού κανέλας
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένα
1 πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας ντομάτα πελτέ
400g Ντομάτες ψιλοκομμένες
1000 ml. νερό
2 φύλλα Δάφνης
Οδηγίες
1. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο (μεσαίου μεγέθους σκεύος), περιμένετε μέχρι ν ζεσταθεί, στη συνέχεια ρίχνετε το βόειο κρέας, προσθέστε αλάτι, ρίγανη, μαύρο πιπέρι, ζάχαρη και κανέλα. Μαγειρέψτε το βόειο κρέας μέχρι να γίνει ροζ.
2. Προσθέστε το σκόρδο (ψιλοκομμένο), το πιπέρι (ψιλοκομμένο), το κρεμμύδι (ψιλοκομμένο) σοτάρετε μέχρι να μαλακώσει, στη συνέχεια προσθέστε το ντοματοπολτό, τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το νερό και 2 φύλλα δάφνης. Καλύπτεται με το καπάκι για 45 λεπτά, ή μέχρι το νερό να έχει σχεδόν φύγει.
3. Κατά το μαγείρεμα της σάλτσας, προετοιμάστε τα ζυμαρικά / σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας.
4. Σερβίρετε τα ζυμαρικά / σπαγγέτι με σάλτσα κρέατος και αλάτι, πιπέρι (αν χρειαστεί) με τριμμένο τυρί (παρμεζάνα)
No comments:
Post a Comment