Friday, November 1, 2019

Coconut Ice Cream | ไอศครีมกระทิสด | Παγωτό Ινδική Καρύδα









Coconut Ice Cream

Total time: 20 minutes (not included freezing 7-8 hours)
Prep: 5 minutes
Cook: 15 minutes 

Ingredients

1000ml Coconut cream
A pinch of salt 
140g sugar
1 tbsp corn starch 
500 ml. whipping cream (cold) 

Instructions 

1. Chill mixing bowl, and whisk equipments in the freezer for at least 20 minutes or as cold as possible.

2. Mix corn starch with 5 Tbsps of coconut cream until incorporated, set aside.

3. Heat up the coconut cream on medium - low, add a pinch of salt, and sugar. Stir well, bring to a little boil then pour in the corn starch mixture. Whisk all ingredients until combined, let cool.

4. Pour heavy cream into the bowl, and whisk until stiff peaks. Gradually add coconut cream mixture, whisking on low speed until the mixture combined.


5. Put in the plastic box, and freeze for at least 7-8 hours, then,,,,Enjoy!!!!!


If there is any question, or advices please let me know at the below.
Thank you❤ 




ขั้นตอนการทำ/Instructions 







ไอศครีมกระทิสด


เวลารวม: 20 นาที (ไม่รวมที่ต้องแช่ช่องฟรีซ 7-8 ชม. นะคะ)
เวลาเตรียม: 5 นาที
เวลาทำ: 15 นาที

ส่วนผสม

หัวกระทิสด 1000 มล.
เกลือหยิบมือ
น้ำตาล 140 กรัม
แป้งข้าวโพด 1 ชต.
วิปปิ้งครีม 500 กรัม (แช่เย็นจัด)

ขั้นตอนการทำ

1. แช่โถตีและตะกร้อตีในช่องฟรีซอย่างน้อย  20 นาที

2. ผสมแป้งข้าวโพด+หัวกระทิ ให้เข้ากัน และพักไว้

3. ตั้งหม้อใส่หัวกระทิเปิดไฟอ่อนกลางๆ ใส่เกลือ และน้ำตาล คนไปเรื่อยๆจนน้ำตาลละลาย รอใด้เดือดนิดๆ (แค่ฟองอากาศผุดๆ) เทส่วนผสมแป้งข้าวโพดลงและคนให้เข้ากัน รอให้ฟองอากาศผุดๆอีก 2-3 นาทีก็ปิดไฟ และพักให้เย็น

4. ใส่ วิปปิ้งครีม(ที่แช่เย็นจัด) ตีจนวิปครีมตั้งยอดแข็ง ค่อยๆเติมส่วนผสมของหัวกระทิที่เย็นแล้วลงในขณะที่เราใช้ความเร็วต่ำ จนเสร็จ

5. พอผสมจนเข้ากันก็เทใส่กล่องแช่ช่องฟรีซอย่างน้อย 7-8 ชม. ก็พร้อมเสิร์ฟเลยค่ะ




ถ้ามีข้อสงสัย หรืออยากแนะนำเพิ่มเติมก็ฝากคำถามไว้ด้านล่างนะคะ
ขอบคุณมากมายค่ะ💗








No comments:

Post a Comment

Ταιλανδικό Noodle ρυζιού τηγανητό | Thai stir-fried Rice Noodles (Soft&Sticky) | ผัดหมี่แบบโบราณ เส้นเหนียวนุ่ม (แบบแม่ทำให้กิน)

  Ταιλανδικό Noodle ρυζιού τηγανητό  (μαλακό και κολλώδες) Συστατικά 2-3 κουταλιές της σούπας. ελαιόλαδο 2 αυγά + αλάτι + πιπέρι 2 σκελίδες ...