Wednesday, April 14, 2021

Custard Roll buns | ขนมปังโรล คัสตาร์ด

 





Custard buns 


Ingredients 


For Custard 

2 (large) eggs 

65g sugar 

1/16tsp. Salt 

20g cornstarch 

250ml whole milk 

1 tsp. Vanilla extract 

10g unsalted butter  



For the Dough 

70g Sugar 

210ml warm milk +-

4g instant yeast 

1 large egg 

430g all purpose flour +-

1/4 tsp. Salt 

65g unsalted butter  


- Let rise the dough for about 1 hour.

- After rolled, and divided into pieces, then rest the dough rises again for about 20 minutes.



Topping 

1 egg yolk + 2 tbsp of milk 


- Bake in preheated oven at 180 degrees Celsius, top and bottom mode. Bake for about 22 minutes. 




ขั้นตอนการทำ | Instructions 







ขนมปัง คัสตาร์ด


วัตถุดิบที่ใช้


สำหรับส่วนผสมคัสตาร์ด 


ไข่ ขนาดใหญ่ 2 ฟอง  

น้ำตาลทราย 65 กรัม 

เกลือ 1/16 ชช. 

แป้งข้าวโพด 20 กรัม 

นมสด 250 มล. 

สารสกัดจากวานิลลา 1 ชช. 

เนยจืด 10 กรัม 



สำหรับแป้งโดว์ 


น้ำตาล 70 กรัม 

นมอุ่น 210 มล. +- 

ยีสต์ 4 กรัม 

ไข่ ขนาดใหญ่ 1 ฟอง 

แป้งสาลีอเนกประสงค์ 430 กรัม +- 

เกลือ 1/4 ชช. 

เนยจืด 65 กรัม


- พักแป้งครั้งที่หนึ่ง พักไว้ประมาณ 1 ชั่วโมงหรือจนกว่าแป้งโดว์จะฟูขึ้นเป็น สองเท่า 

- พักแป้งครั้งที่สอง รอให้ฟูขึ้นอีกครั้งประมาณ 20 นาที



สำหรับทาหน้าก่อนเข้าอบ 

ไข่แดง 1 ฟอง + นมสด 2 ชต. 


- อบในเตาอบที่อุ่นไว้แล้วที่อุณหภูมิ 180 องศาฯ เปิดโหมดไฟบน- ล่าง เวลาที่ใช้ในการอบ ประมาณ 22 นาที






No comments:

Post a Comment

Ταιλανδικό Noodle ρυζιού τηγανητό | Thai stir-fried Rice Noodles (Soft&Sticky) | ผัดหมี่แบบโบราณ เส้นเหนียวนุ่ม (แบบแม่ทำให้กิน)

  Ταιλανδικό Noodle ρυζιού τηγανητό  (μαλακό και κολλώδες) Συστατικά 2-3 κουταλιές της σούπας. ελαιόλαδο 2 αυγά + αλάτι + πιπέρι 2 σκελίδες ...