Sausage Roll Buns
Ingredients
200ml. warm milk (microwave for 1 minute)
45g, sugar
65g. all purpose flour
4g. dry yeast
Activate the yeast, wait for 15-20 minutes, or until you see a lot of bubbling looks like beer foam, then it ready to go for the next step.
Bread mix
200g. all purposes flour
55g. cake flour
1 tsp. salt
40g. unsalted butter, room temp.
10 sausages (8cm. Length)
Let the dough rises for about 1 hour (depending on your room temperature)
ขั้นตอนการทำ | Instructions
ขนมปังไส้กรอก
ส่วนผสมยีสต์
นมสดอุ่น 200 มล. ( อุ่นไมโครเวฟ 1 นาที)
น้ำตาล 45 กรัม
แป้งสาลีอเนกประสงค์ 65 กรัม
ยีสต์แห้ง 4 กรัม
แรปพลาสติกเจาะรู รอประมาณ 15-20 นาทีจนเห็นฟองเล็กๆผุดขึ้น คล้ายฟองเบียร์ก็ไปขั้นตอนถัดไปได้ค่ะ
ส่วนผสมแป้งโดว์
แป้งสาลีอเนกประสงค์ 200 กรัม
แป้งเค้ก 55 กรัม
เกลือ 1 ชช.
เนยจืด 40 กรัม
ไส้กรอก 10 ชิ้น (ยาว 8 ซม.)
พักแป้งประมาณ 1 ชม. หรือจนกว่าแป้งโดว์จะฟูขึ้นอีกเท่าตัว (ทั้งนี้และทั้งนั้นก็ขึ้นอยู่กับอุณหภูมิห้องของแต่ละบ้านนะคะ)
No comments:
Post a Comment