Monday, September 21, 2020

Ασιατική κοτόπιτα με κάρυ | Chicken Puff Pie (Curry) | พายไก่ เหลืองกรอบ ง่ายๆ ใช้แป้งพายชั้น แบบสำเร็จรูป








 

Ασιατική κοτόπιτα με κάρυ

Chicken Puff Pie(Curry) 



Ingredients for 8 large pies


1 (425g.) puff pastry shee, cut 5 × 5 inch for triangle or 5 × 6 for rectangles.
1 (180g) red onion 
1 (160g) carrot
345g. Chicken breast, diced 
40g. butter
1/2tbsp salt
1/4 tsp. pepper
1/2tbsp. sugar
1 tbsp. Teriyaki sauce 
1/2tbsp. Curry powder
1 (350g) Potatoes, diced
200ml. of water.





Instructions


1. Prepare onions, carrots, potatoes and chicken to be ready.



2. Heat up the pan to medium high heat, add butter, diced onion, carrots, stir until cooked, add chicken, season with salt, pepper, sugar, teriyaki sauce, instant curry powder, stir until chicken is cooked, add potatoes followed by water, cover for about 5-7 minutes.  Until the potatoes are cooked, scoop them out into a bowl and let them cool before using.



3. For puff pastry sheet, take it out of the freezer and leave it in normal refrigerator zone (if you freezing them), usually one night before we use it, cut into pieces as needed. Scoop on the chicken filling about two and half tablespoons per a piece of pie.  Then close the dough sheet with a fork, press around.  



4. Once you finished the filling process, mix well one egg with a tablespoon of water. Then gently brush around the pie pieces.  And sprinkled with sesame seeds. Bake in preheated oven at 220°C, bake for about 18 minutes, or until golden light brown.

Quickly & Easy Chicken  pie!





ขั้นตอนการทำ | Instructions 
















พายไก่




วัตถุดิบที่ใช้ สำหรับพาย 8 ชิ้นใหญ่

แป้งพายชั้น 1 แผ่น 425g. ตัดขนาด 5×5 นิ้ว สำหรับสามเหลี่ยม และ 5×6 สำหรับสี่เหลี่ยมผืนผ้า
หอมแดงใหญ่ 1 หัว(180กรัม)
แครอท 1 หัว (160กรัม)
อกไก่หั่นเต๋า 345 กรัม
เนย 40 กรัม
เกลือ 1/2 ชต.
พริกไทย 1/4 ชช.
น้ำตาล 1/2 ชต.
ชอสเทอริยากิ 1 ชต.
ผงกระหรี่ 1/2 ชต.
มันฝรั่งหั่นเต๋า 350 กรัม
น้ำ 200 มล.




ขั้นตอนการทำ



1. เตรียมหั่นหอม แครอท มันฝรั่ง และไก่ให้พร้อมค่ะ


2. ตั้งกระทะเปิดไฟกลางค่อนสูง ใส่เนย หอมหั่นเต๋า แครอท ผัดจนสุก ใส่ไก่ ปรุงรสด้วย เกลือ พริกไทย น้ำตาล ชอสเทอริยากิ ผงกะหรี่สำเร็จรูป ผัดจนไก่สุก เติมมันฝรั่ง ตามด้วยน้ำสะอาด ปิดฝาประมาณ 5-7 นาที จนมันฝรั่งสุก ตักออกใส่ชาม พักให้เย็นก่อนใช้งานนะคะ



3. สำหรับแป้งพายชั้นให้เอาออกจากช่องแช่แข็งและใส่ในช่องเย็นปกติก่อนใช้ 1 คืนนะคะ ก่อนเราจะใช้ก็เอามาวางตัดเป็นชิ้นตามต้องการ ใส่ไก่ที่ทำเตรียมไว้ ประมาณ 2+1/2 ชต. ต่อพาย 1 ชิ้นค่ะ พอเสร็จก็แตะทาน้ำให้รอบแผ่นแป้ง แล้วประกอบแผ่นแป้งเข้าด้วยกัน ใช้ส้อมกดรอบๆ อีกครั้งเพื่อให้แผ่นแป้งติดกัน


4. พอเสร็จ ให้ผสมไข่ 1 ฟองกับน้ำ 1 ชต.มิกส์ให้เป็นเนื้อเดียวกัน จากนั้นให้ค่อยๆทารอบๆชิ้นพายจนเสร็จ และโรยด้วยงาขาว เอาเข้าอบที่อุณหภูมิ 220°C อบประมาณ 18 นาที ก็เป็นอันเสร็จค่ะ แค่นี้เราก็ได้อาหารเช้าแบบง่ายๆ แบบสะดวกสะบายสำหรับแม่บ้านมือใหม่ อย่างเราๆแล้วคร้าาาาาา
























No comments:

Post a Comment

Ταιλανδικό Noodle ρυζιού τηγανητό | Thai stir-fried Rice Noodles (Soft&Sticky) | ผัดหมี่แบบโบราณ เส้นเหนียวนุ่ม (แบบแม่ทำให้กิน)

  Ταιλανδικό Noodle ρυζιού τηγανητό  (μαλακό και κολλώδες) Συστατικά 2-3 κουταλιές της σούπας. ελαιόλαδο 2 αυγά + αλάτι + πιπέρι 2 σκελίδες ...