Friday, June 12, 2020

Γλυκά ψωμάκια με κρέμα | Custard Bread on the pan | ขนมปังไส้คัสตาร์ด ในกระทะ | สูตรไม่ง้อเตาอบ












Γλυκά ψωμάκια με κρέμα | Custard Bread 

oven and no oven



For Custard

3 egg yolks
45g sugar
20g cake flour
225ml milk, warm
20g butter
1/2tsp Vanilla sugar


For Bread dough

285g all purposes flour
100g cake flour
1/2tsp salt
65g sugar
6g dry yeast
170ml warm milk
2 (medium size)eggs
50g butter, room temperature




Instructions

1. For the custard, whisk together the egg yolks, and sugar until combined then add cake flour. Mix well and slowly pour in the milk. Whisk together until incorporated. Transfer the mixture into a small pot, and heat up on low level. Stirring until the mixture looks thicken, then closed the flame. Add vanilla extract, and butter. Continuing whisking until incorporated, pour in the bowl and covere with  plastic wrap. Let cool in refrigerator.


2. For the dough, pour in the all purposes flour, and cake flour then mix well together. Add yeast, sugar, and salt. Mix until combined.


3. Add eggs, warm milk mixing until all the ingredients are combined, then add the butter (room temperature). Knead the dough until smooth and elastic. Cover the dough with plastic wrap, let rises for 1 hour and 30 minutes or until the dough has double in size.


4. Once the dough has doubled in size, punch and divide the dough into 11 equal pieces (about 72g for each). Place custard cream in the center and closed them. Let them rise for about 50 minutes or until the doughs have double in size. 


5. Heat up the pan on low level, slowly place on the bun one by one. Close the lid (cook both sides. And Enjoy!!!


6. For baking, preheat the oven to 180℃ (top and bottom) bake for 10-12 minutes.




ขั้นตอนการทำ | Instructions







Υλικά

3 κρόκους αυγών

45 γρ. ζάχαρη
20 γρ. αλεύρι κέικ
225 ml γάλα, ζεστό
20 γρ. βούτυρο
1 / 2 κουταλάκι βανίλιας


Για τη ζύμη ψωμιού

285 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. αλεύρι κέικ
1/2 κουταλιά αλάτι
65 γρ. ζάχαρη
6 γρ. ξηρή μαγιά
170 ml ζεστό γάλα
2 (μεσαίου μεγέθους) αυγά
50 γρ. βούτυρο, θερμοκρασία δωματίου



Οδηγίες


1. Για την κρέμα, χτυπήστε ελαφρά τους κρόκους των αυγών και τη ζάχαρη μέχρι να συνδυαστούν και στη συνέχεια προσθέστε αλεύρι για κέικ. Ανακατέψτε καλά και ρίξτε αργά το γάλα. Χτυπήστε μαζί μέχρι να ενσωματωθεί. Μεταφέρετε το μείγμα σε μια μικρή κατσαρόλα και θερμάνετε σε χαμηλό επίπεδο. Ανακατεύοντας μέχρι το μείγμα να φαίνεται παχύρρευστο και μετά κλείστε τη φωτιά. Προσθέστε εκχύλισμα βανίλιας και βούτυρο. Συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί, το ρίχνουμε στο μπολ και βάζουμε το πλαστικό περιτύλιγμα. Αφήστε να κρυώσει στο ψυγείο.


2. Για τη ζύμη, ρίχνουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το αλεύρι κέικ και στη συνέχεια ανακατεύουμε καλά. Προσθέστε μαγιά, ζάχαρη και αλάτι. Ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστεί.


3. Προσθέστε τα αυγά στο ζεστό μείγμα γάλακτος έως ότου όλα τα συστατικά να ενωθούν και μετά προσθέστε το βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου). Ζυμώνουμε τη ζύμη μέχρι να γίνει λεία και ελαστική. Καλύψτε τη ζύμη με πλαστικό περιτύλιγμα, αφήστε να αυξηθεί για 1 ώρα και 30 λεπτά ή έως ότου η ζύμη να έχει διπλό μέγεθος.


4. Όταν η ζύμη διπλασιαστεί σε μέγεθος, διατηρήστε και διαιρέστε τη ζύμη σε 11 ίσα κομμάτια (περίπου 72 γραμμάρια για το καθένα). Τοποθετήστε την κρέμα στο κέντρο και μετά κλείστε. Αφήστε τα να ανυψωθούν για περίπου 50 λεπτά ή έως ότου οι ζύμες να έχουν το διπλό μέγεθος.


5. Ζεσταίνετε το τηγάνι σε χαμηλό επίπεδο, τοποθετήστε αργά στο κουλούρι ένα προς ένα. Κλείστε το καπάκι (μαγειρέψτε και τις δύο πλευρές και απολαύστε τα !!!


6. Για το ψήσιμο, προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ℃ (πάνω και κάτω) ψήστε για 10-12 λεπτά.








ขนมปังไส้คัสตาร์ด สูตรไม่ง้อเตาอบ 

แต่สูตรนี้สามารถอบได้ด้วยนะคะ



ส่วนผสม

สำหรับไส้คัสตาร์ด

ไข่แดง 3 ฟอง
น้ำตาล 45 กรัม
แป้งเค้ก 20 กรัม
นมอุ่น 225มล.
เนย 20 กรัม
น้ำตาลวานิลลา 1/2 ชช.


สำหรับแป้งขนมปัง

แป้งอเนกประสงค์ 285 กรัม
แป้งเค้ก 100 กรัม
เกลือ 1/2 ชช.
น้ำตาล 65 กรัม
ยีสต์แห้ง 6 กรัม
นมอุ่น 170 มล
ไข่ขนาดกลาง 2 ฟอง
เนย 50 กรัมอุณหภูมิห้อง



ขั้นตอนการทำ

1. สำหรับคัสตาร์ด ตีไข่แดงกับน้ำตาลจนเข้ากันแล้วใส่แป้งเค้ก  ผสมให้เข้ากันและค่อยๆเทนมลง  ตีจนเข้ากัน  เทส่วนผสมลงในหม้อขนาดเล็ก ใช้ความร้อนระดับต่ำ  กวนจนส่วนผสมดูข้นแล้วปิดไฟ  ใส่สารสกัดวานิลลาและเนย คนต่อไปเรื่อยๆจนเนยละลายเข้ากัน จากนั้นเทใส่ชามแล้วคลุมด้วยพลาสติก  พักในตู้เย็น


2. สำหรับแป้งโดว์ เทแป้งสาลีอเนกประสงค์และแป้งเค้กแล้วผสมให้เข้ากัน  จากนั้นใส่ยีสต์น้ำตาล เกลือ  ผสมจนเข้ากัน


3. ใส่ไข่ และนมอุ่น ผสมส่วนผสมทั้งหมดให้เข้ากันจากนั้นใส่เนย (อุณหภูมิห้อง)  นวดแป้งจนเนียน จากนั้นคลุมด้วยแผ่นพลาสติกทิ้งไว้ 1 ชั่วโมง 30 นาทีหรือจนกว่าแป้งจะมีขนาดใหญ่ขึ้นเป็นสองเท่า


4. เมื่อแป้งมีขนาดเป็นสองเท่าแล้ว ให้แบ่งแป้งออกเป็น 11 ชิ้นเท่าๆ กัน (ประมาณ 72 กรัมต่อชิ้น)  ตักไส้คัสตาร์ดครีมใส่ไว้ตรงกลาง พับแป้งลงมาปิดอีกข้าง ทำเรื่อยไปจนเสร็จ จากนั้นคลุมด้วยพลาสติกแรป และรอให้แป้งโดว์ใหญ่ขึ้นประมาณ 50 นาทีหรือจนกว่าแป้งจะมีขนาดเป็นสองเท่า


5. ตั้งกระทะ เปิดไฟอ่อนๆ (เราใช้ระดับ 2 จาก ระดับ 6) ปิดฝา ประมาณ 5-7 นาที ก็กลับอีกด้านรอจนสุกก็ได้อร่อยโดยไม่ต้องง้อเตาอบเลยค่ะ


6. สำหรับการอบให้เปิดเตาอบไว้ที่ 180 ℃ (บนและล่าง) อบประมาณ 10-12 นาที
















♥️ถ้าเพื่อนๆมีข้อสงสัยในขั้นตอนไหนก็ฝากคำถามไว้ด้านล่างได้เลยนะคะ











No comments:

Post a Comment

Ταιλανδικό Noodle ρυζιού τηγανητό | Thai stir-fried Rice Noodles (Soft&Sticky) | ผัดหมี่แบบโบราณ เส้นเหนียวนุ่ม (แบบแม่ทำให้กิน)

  Ταιλανδικό Noodle ρυζιού τηγανητό  (μαλακό και κολλώδες) Συστατικά 2-3 κουταλιές της σούπας. ελαιόλαδο 2 αυγά + αλάτι + πιπέρι 2 σκελίδες ...