Thursday, December 5, 2019

Κουραμπιέδες | Kourabiedes | Greek Christmas Cookies | Greek butter cookies | คูร่ะเบียเดส | กรีกคริสต์มาส คุ๊กกี้






Κουραμπιέδες | Kourabiedes

Greek Christmas Cookies tray

Greek butter cookies 


Sweet and crumbly with crunchy almonds

Total time: 1 hour and 30 minutes
Prep time: 40 minutes
Cooking time: 50 minutes ( two times of baking)

Ingredients

1050g all purpose flour
310g icing sugar
2tsps. baking powder
600g butter (room temperature)
2(medium) eggs 
1 tbsp oyzo/ouzo
2 tbsps flower water (I used jasmine)
1 tsp almond extract
300g almond, toasted/roasted, and chopped

For serving
Flower water for spray before coat the cookies 
450g. Icing sugar for coating



Instructions

1. Preheat the oven to 170℃ top and bottom, roasted the almonds for 8-12 minutes. Let cool, chopped, and set aside. 

2. Preheat the  oven to 180℃  top and bottom.

3. Sift the flour, baking powder, and icing sugar together, set aside.

4. Beat the butter on high speed (I use the hand mixer) until the butter is light and fluffy, about 15-20 minutes. Then add eggs, ouzo, Flower water, and almond extract, mix well until combined. And add flour mixture in three additions, and the latest is almonds chopped. The dough should be soft, but not stick to your hands.

5. Scoop with a tablespoon, and roll into a ball, then place on baking tray. Bake for 20-25 minutes, or until light golden.

6. Remove from the oven, let cool the cookies for 5 minutes, then spray with some flower water (I used Jasmine flavor) and coating with icing sugar. Enjoy!!!




ขั้นตอนการทำ / Instructions




คูร่ะเบียเดส /กรีกคริสต์มาส คุ๊กกี้


เวลารวม: 1 ชม. 30 นาที
เวลาเตรียม: 40 นาที
เวลาอบ: 50 นาที (อบ 2 รอบ)

วัตถุดิบ

แป้งสาลีอเนกประสงค์ 1050 กรัม
น้ำตาลไอซิ่ง 310 กรัม
เบรคกิ้งเพาว์เดอร์ 2 ชช. (9g)
เนย 600 กรัม (อุณหภูมิห้อง เอาออกจากตู้เย็นก่อนทำสัก 2-3 ชม.)
ไข่ไก่ ขนาดกลาง 2 ฟอง
เหล้ากรีกอูโซ่ 1 ชต.
น้ำกลิ่นดอกไม้ 2 ชต.(เราใช้กลิ่นมะลิ)
กลิ่นอัลมอนด์ 1 ชช.
อัลมอนด์ 300 กรัม อบ/ คั่ว พอหอม หั่นชิ้นตามต้องการ

สำหรับตอนเสิร์ฟ
สเปรย์น้ำกลิ่นมะลิสำหรับฉีดก่อนจะลงชุบน้ำตาลไอซิ่ง
น้ำตาลไอซิ่ง 450 กรัม

ขั้นตอนการทำ

1. อุ่นเตาอบที่อุณหภูมิ 170℃ ไฟบน-ล่าง เอาเมล็ดอัลมอนด์เข้าไปอบประมาณ 8-12 นาที อบพอหอม ระวังไหม้นะคะ(เวลาของการอบขึ้นอยู่กับขนาดและรุ่นของเตาอบแต่ละบ้าน รวมถึงขนาดของเมล็ดอัลมอนด์ด้วยนะคะ) พออบเสร็จก็พักให้เย็น ใครจะสับ หรือทุบให้เป็นชิ้นเล็กแบบเรา หรือจะใส่ทั้งเม็ดแบบบางร้านที่เราซื้อกินก็ตามสะดวกเลยค่ะ

2. อุ่นเตาอบต่อที่อุณหภูมิ 180℃ ไฟบน-ล่างเหมือนเดิมค่ะ

3. ผสมแป้ง ผงฟู และน้ำตาลไอซิ่ง ให้เข้ากัน แล้วร่อนก่อนพักไว้

4. ตีเนยด้วยสปีดสูงสุด (เนยควรเอาออกจากตู้เย็นก่อนสัก 2-3 ชม.นะคะ) จนเนยมีสีอ่อนลงและเป็นเนื้อฟูๆ (เราใช้เครื่องตีมือค่ะ) ตีประมาณ 15-20 นาที จากนั้นทยอยใส่ไข่ทีละฟองจนหมด ตามด้วย เหล้าอูโซ่ น้ำกลิ่นดอกมะลิ กลิ่นอัลมอนด์ ตีให้เข้ากัน จากนั้นให้ทยอยใส่แป้ง ให้แบ่งใส่เป็น 3 - 4 ส่วนจะผสมด้วยเครื่องหรือใช้มือผสมแบบเราก็ได้ค่ะ พอส่วนผสมแป้งเข้ากันแล้วให้ทยอยใส่เมล็ดอัลมอนด์สับที่เตรียมไว้นวดจนเมล็ดอัลมอนด์เข้าเป็นเนื้อเดียวกันกับแป้ง เนื้อแป้งโดว์จะมีความนุ่ม แต่เนื้อแป้งจะไม่ติดมือนะคะ

5. ใช้ช้อนโต๊ะตักเป็นก้อน แล้วปั้นให้กลม หรือจะแบนก็ตามชอบเลยค่ะ พอเสร็จก็เอาเข้าอบ อบประมาณ 20-25 นาที หรือจนกว่าคุ๊กกี้จะเป็นสีเหลืองอ่อนๆ ค่ะ 

6.  พอสุกก็เอาออกจากเตา รอให้เย็นสัก 5 นาทีก็ฉีดสเปรย์ด้วยน้ำกลิ่นมะลิ หรือกลิ่นที่เราชอบก็ได้ค่ะ พอฉีดเสร็จก็เอาลงชุบในน้ำตาลไอซิ่ง และจัดเสิร์ฟได้เลยค่ะ 


หมายเหตุ:
* สามารถใช้กลิ่นน้ำดอกไม้ที่เราชอบได้ค่ะ (เราใช้กลิ่นดอกมะลินะคะ)
* เนื้อคุ๊กกี้​สูตร​นี้​จะมีเนื้อร่วนกรอบ(ไม่ติดฟัน​ตอนกินเหมือน​ที่เราซื้อ​ในบางร้านนะคะ)​ 
* เฉพาะ​ตัวของคุ๊กกี้​รสชาติจะไม่หวาน แต่จะหวานก็ตรงเคลือบ​ไอซิ่งนี่แหละ​ค่ะ​😂


ขอให้มีความสุขในการทำขนมนะคะ ถ้าสงสัยขั้นตอนไหนก็ฝากคอมเม้นท์ไว้ด้านล่างเลยค่ะ









Γλυκό με τραγανά αμύγδαλα (Κουραμπιέδες)


Συνολικός χρόνος: 1 ώρα και 30 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 50 λεπτά (δύο φορές το ψήσιμο)

Συστατικά

1050 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
310 γρ. ζάχαρη άχνη
2 φακελάκια μπέικιν πάουντερ
600 γρ. βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)
2 (μεσαία) αυγά
1 κουταλιά της σούπας / ούζο
2 κουταλιές του γλυκού ανθόνερο (χρησιμοποίησα γιασεμί)
1 κουταλάκι του γλυκού αιθέριο υγρό αμύγδαλο (εκχύλισμα)
300 γραμμάρια αμύγδαλο, φρυγανισμένο / ψημένο και ψιλοκομμένο

Επίσης,
Ανθόνερο για ψεκασμό πριν από την επικάλυψη των κουραμπιέδων
450 γρ.. ζάχαρη άχνη για την επικάλυψη



Οδηγίες

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 ℃ πάνω και κάτω, ψήστε τα αμύγδαλα για 8-12 λεπτά. Αφήστε τα να κρυώσουν, τεμαχίστε τα και αφήστε τα στην άκρη.

2. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ℃ πάνω και κάτω.

3. Ετοιμάστε το αλεύρι, το baking powder και τη ζάχαρη άχνη, να είναι έτοιμα.

4. Χτυπάτε το βούτυρο σε υψηλή ταχύτητα (χρησιμοποιώ το μίξερ) μέχρι το βούτυρο να είναι ελαφρύ και χνουδωτό, περίπου 15-20 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέστε αυγά, ούζο, ανθόνερο και εκχύλισμα αμυγδάλου, ανακατέψτε καλά μέχρι να συνδυαστούν. Και προσθέστε μείγμα αλεύρι σε τρεις προσθήκες, και στο τέλος τα αμύγδαλα ψιλοκομμένα. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή, αλλά ταυτόχρονα να μην κολλάει στα χέρια σας.

5. Βγάλτε με μια κουταλιά της σούπας και κυλήστε σε μια σφαίρα, στη συνέχεια τοποθετήστε το στο ταψί. Ψήστε για 20-25 λεπτά, ή μέχρι να δείτε ότι έχουν πάρει ένα χρυσό χρώμα.

6. Αφαιρέστε τους από το φούρνο, αφήστε τους κουραμπιέδες να κρυώσουν για 5 λεπτά, στη συνέχεια ψεκάστε με λίγο ανθόνερο (χρησιμοποίησα γεύση γιασεμιού) και επικαλύψτε τους με ζάχαρη άχνη. Καλή απόλαυση!!!







No comments:

Post a Comment

Ταιλανδικό Noodle ρυζιού τηγανητό | Thai stir-fried Rice Noodles (Soft&Sticky) | ผัดหมี่แบบโบราณ เส้นเหนียวนุ่ม (แบบแม่ทำให้กิน)

  Ταιλανδικό Noodle ρυζιού τηγανητό  (μαλακό και κολλώδες) Συστατικά 2-3 κουταλιές της σούπας. ελαιόλαδο 2 αυγά + αλάτι + πιπέρι 2 σκελίδες ...