Saturday, May 18, 2019

การตีวิป​ปิ้ง​ครีม​ - whipping cream









ส่วนผสม

1. วิปปิ้ง​ครีม​ (35%fat UHT) 660 กรัม
2. น้ำตาลไอซ์ซิ่ง​ 110 กรัม
3. วานิลลา​ผง​ 2 ชช.(หรือแบบน้ำ 1 ชช.)



วิธีทำ

1. แช่โถตี, ตะกร้อ​ตี, และวิปปิ้ง​ครีม​ในช่องฟรีส​ประมาณ​ 15-20 นาที
​2. ผสม​น้ำตาล​ไอซ์ซิ่ง​+วานิลลา​ผง(ถ้าแบบน้ำใช้​ 1 ชช.​) +วิปปิ้ง​ครีม​
3. ตีด้วย​ความ​เร็ว​สปีดต่ำ 2-3​ นาที​แล้วค่อยๆเพิ่มสปีดสูง​สุดตีต่ออีก​ 5-10​ เราจะได้วิปครีมไว้ใช้แล้วค่ะ




หมายเหตุ​: 

1. โถตี, ตะกร้อ​ตี​ และวิปปิ้ง​ครีม​ ต้องเย็นจัดนะคะ
2. เราใช้​ Whipping cream​ 35% fat UHT (หอมอร่อยดีค่ะ)





 ขั้นตอนการทำ | Instructions 








Whipping Cream



Ingredients


1. Whipping cream 35% fat UHT 660g.
2. Icing sugar 110 g.
3. Sugar vanilla 2 tsp. (Or vanilla extract 1 tsp.)




Instructions


1. Put the mixing bowl, whisk(electric mixer) in the freezer for 15-20 minutes until they get cold. 

2. Whipping cream must be as cold as possible. 


3. Pour whipping cream, sugar, and vanilla into mixing bowl and whisk together on low speed for 2-3 minutes, and then start increases on high speed for 5-10 minutes until stiff peaks Form and Done! Enjoy!!!


















No comments:

Post a Comment

Ταιλανδικό Noodle ρυζιού τηγανητό | Thai stir-fried Rice Noodles (Soft&Sticky) | ผัดหมี่แบบโบราณ เส้นเหนียวนุ่ม (แบบแม่ทำให้กิน)

  Ταιλανδικό Noodle ρυζιού τηγανητό  (μαλακό και κολλώδες) Συστατικά 2-3 κουταλιές της σούπας. ελαιόλαδο 2 αυγά + αλάτι + πιπέρι 2 σκελίδες ...